Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Agurkų taurelės

Agurkų "taurelės"
Fotolia nuotr. / Agurkų taurelės
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

2 ilgavaisiai agurkai, svogūnas, 300 g kalakutienos filė, šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių mišinio, pagal skonį druskos, šaukštas skysto medaus, 2 šaukštai apelsinų sulčių, žiupsnis tarkuoto šviežio imbiero, po šaukštą minkštos fetos ir grietinės.

Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvienam iš galo šaukšteliu išskobkite didžiąją dalį minkštimo.

Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sukrėskite medų, suberkite imbierą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir apie minutę pakaitinkite.

Sudėkite paukštieną ir kartkartėmis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, palikite, kad atvėstų.

Pikantiška mase prikimškite agurkų taureles. Ant viršaus užkrėskite po šlakelį su grietine išsuktos fetos. Tiekdami puoškite šviežių krapų šakelėmis.

Kulinaro patarimas

Pikantiška kalakutiena gardu įdaryti ir nedidelių šviežių agurkėlių puseles (agurkus pjaukite išilgai).

4 asmenims. Paruošite per valandą.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Kalakutas
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min