Reikės:
4 didelių pomidorų,
75 g ryžių,
mairūno, čiobrelių, druskos,
aliejaus,
pomidorų padažo, grietinės.
2 skiltelių česnako,
nedidelio svogūno,
150 ml sultinio,
100 g fermentinio sūrio.
Gaminame:
Nupjauname pomidorų viršutinę dalį ir išskobiame vidų. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną. Tada sukrečiame pomidorų išskobas, suberiame perplautus ryžius, prieskonius, pomidorų padažą, grietinę ir patroškiname. Supilame sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir dar troškinama 15 minučių.
Gautą masę sumaišome su tarkuotu fermentiniu sūriu ir sudedame į išskobtus pomidorus. Pomidorus apibarstome prieskoniai ir fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje apie 15 minučių.
Skanaus!