Reikės:
500 g paprikos,
3 pomidorų,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
6 stiklinių vištienos sultinio,
3 šaukštų sviesto,
ryšulėlio svogūnų laiškų,
pagal skonį druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių, čili pipirų,
2 šaukštų miltų,
grietinėlės arba grietinės (nebūtinai).
Gaminame:
Smulkiai supjaustome svogūną bei česnaką, viską pakepiname įkaitintoje keptuvėje ant sviesto. Įberiame miltų ir maišydami dar pakepame.
Iš paprikų pašaliname sėklas ir smulkiai supjaustome. Pomidorus supjaustome kubeliais. Į puodą pilame sultinį. Į sultinį sudedame paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską išmaišome ir verdame 25 minutes. Baigiant virti suberiame prieskonius: druską, juoduosius pipirus, čiobrelius, čili pipirus.
Puodą nukeliame nuo ugnies ir trintuvu sriubą pertriname iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti sriubą šlakeliu grietinėlės arba grietinės.
Skanaus!