Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Apkepas su raudonaisiais ryžiais

Apkepas su raudonaisiais ryžiais
Fotolia nuotr. / Apkepas su raudonaisiais ryžiais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Stiklinė raudonųjų ryžių, 300 g šviežių pievagrybių, 400 g pomidorų, gabalėlis poro, 3 šaukštai sviesto, 4 kiaušiniai, 4 šaukštai tarkuoto parmezano, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, šviežių prieskoninių žolelių.

Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite kelis gabalėlius sviesto ir išmaišykite. 

Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuplautus pomidorus supjaustykite skrituliais, porus – griežinėliais. Kiaušinius sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnį druskos, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kiek paplakite šluotele. Suberkite parmezaną ir dar paplakite. 

Nepridegančioje kepimo skardoje tolygiai paskleiskite virtus ryžius. Ant viršaus tolygiai išdėliokite grybų ir porų griežinėlius. Apibarstykite smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. 

Išdėliokite skrituliais supjaustytus pomidorus ir apliekite plaktais kiaušiniais (viršų dar galite apibarstyti tarkuotu parmezanu). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Tiekdami apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. 

3 asmenims. Paruošite per 50 minučių. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Apkepas, Raudona
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min