Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Daržovių pyragas

Daržovių pyragas
Fotolia nuotr. / Daržovių pyragas
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Trapiai tešlai: 500 ml kvietinių miltų, 100 g sviesto. Įdarui: 2 nedidelės cukinijos, morka, paprika, brokolinis kopūstas, 2 pomidorai, 100 ml grietinėlės, 2 kiaušiniai, tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų ir prieskonių mišinio daržovėms.

Užminkykite tešlą. Ant stalo suberkite miltus, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir sukapokite peiliu, įpilkite tris šaukštus vandens ir toliau minkykite rankomis. Tešlą įdėkite į maišelį ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

Per tą laiką paruoškite įdarą. Cukinijas nuplaukite, jei žievelė kieta, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

Morką ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, brokolinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir prieskoniais, įmaišykite grietinėlę.

Iškočiokite iš tešlos 0,5 cm storio lakštą, išklokite juo apvalią kepimo formą ir 10 min. kepkite 210 laipsnių orkaitėje. Sudėkite daržoves, supilkite plaktus kiaušinius su grietinėle, ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius, apibarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

4 asmenims. Paruošite per 1 val. 10 min. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Pyragas
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min