Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu

Gabrielė siūlo pasigaminti traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu.
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu / Gabrielės nuotr.

Vienai porcijai reikės:

– 200 gr mėgiamos jūrinės žuvies filė;
– Prieskonių (druskos, pipirų)
– Sojos;
– Kukurūzų krakmolo (pora šaukštų);
– 1 kiaušinio baltymo;
– Aliejaus kepimui.

Padažui reikės:

– Skiltelės česnako;
– Vandens (pusė stiklinės);
– 1/3 stiklinės kečupo;
– 1 arb. šaukšt. acto;
– Cukraus;
– Žiupsnelio druskos;
– Šaukšto kukurūzų krakmolo ištirpinto 1/3 stiklinėje vandens.

Garnyrui: ryžių.

Papuošimui – šviežiai pjaustyto baziliko.

Gaminimas:

Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti pipirais, druska, šiek tiek apšlakstyti soja ir palikti pasimarinuoti 15 minučių. Išplakti kiaušinio baltymą iki putų, užpilti ant žuvies, įdėti porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišyti ir dėti į stipriai įkaitintą aliejų. Kepti, kol žuvis gražiai apskrus.

Padažo gaminimas: į pusė stiklinės vandens supilti kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišyti. Paragauti ar netrūksta rūgštumo ar saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinti, supilti padažą ir kaitinti kol  sutirštės.

Žuvį patiekti su virtais ryžiais, apšlakstyti padažu ir pagražinti šviežiai pjaustytais bazilikais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius