Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Keptos bulvės su varške ir saliamiu

Keptos bulvės su varške ir saliamiu
Fotolia nuotr. / Keptos bulvės su varške ir saliamiu
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

4 vienodo dydžio bulvių, 200 g varškės, 4 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto, 100 g saliamio, sviesto, česnako skiltelė, krapų, pipirų ir druskos.

Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Kol bulvės kepa, paruoškite varškės ir saliamio padažą. Varškę sutrinkite šakute, įmaišykite grietinę arba jogurtą, išspauskite česnaką, suberkite smulkiai kapotus krapus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Pusę saliamio supjaustykite plonais griežinėliais, kitą pusę – kubeliais. Kubeliais pjaustytą dešrą įmaišykite į varškės padažą.

Ištraukite bulves iš orkaitės ir spustelėkite iš šonų, kad atsivertų. Pabarstykite druska, uždėkite gabalėlį sviesto. Ant kiekvienos bulvės užkrėskite varškės padažo, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustyto saliamio.

Tiekite su salotų lapais, juodosiomis alyvuogėmis ir raudonojo svogūno griežinėliais.

4 asmenims. Paruošite per 1 val. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Saliamis, Bulvės
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min