Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Lašiša su citrinų padažu

Lašiša su citrinų padažu
Fotolia nuotr. / Lašiša su citrinų padažu
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

500 g šviežios lašišos filė, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos, 2 citrinų sulčių. Padažui: 50 g sviesto, 2 šaukštai miltų, 400 ml daržovių sultinio, 2 šaukštai grietinėlės, citrinos sultys, tarkuota pusės citrinos žievelė, žiupsnelis cukraus, kiaušinio trynys, pagal skonį druskos.

Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apibarstykite pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Žuvies gabalėlius apšlakstykite aliejumi, išdėliokite ant kepimo grotelių ir kepkite, kol suminkštės.

Paruoškite padažą: įkaitusioje keptuvėje išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus gintaro spalvą. Toliau maišydama supilkite sultinį (3–4 šaukštus palikite) ir keletą minučių pavirinkite. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Vėl statykite keptuvę ant ugnies, supilkite su likusiu sultiniu išplaktą kiaušinio trynį ir maišydama kaitinkite iki virimo. Karštu padažu apliekite iškepusią žuvį. Tiekite su ant grotelių keptomis daržovėmis.

3 asmenims. Paruošite per 40 minučių.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Lašiša
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min