Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mairūno receptai: kepta žuvis su traškia migdolų plutele (nuotraukos)

Tam tikra prasme tapau reklamos auka. Gerąja prasme. Matytas skelbimas žurnale, kad lietuviai per metus suvalgo labai mažai žuvies, pamėtėjo idėją šį kartą ruošti patiekalą iš žuvies.
Kepta žuvis su traškia migdolų plutele
Kepta žuvis su traškia migdolų plutele / Mairūno/15min.lt nuotr.

Pasirinkau visų parduotuvių šaldytuvuose esančią pangasijų filė. Jei nemėgstate šios žuvies, puikiai tiks jūros ešerių filė.

4 asmenims pamaitinti reikės:

4 gabaliukų (maždaug po 150 g) žuvies filė,

60 g migdolų drožlių,

1 kiaušinio,

4 šaukštų miltų,

aliejaus, druskos ir pipirų

Pirmiausia žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudosite pangasijas, keletą minučių palaikykite apšlakstę citrinų sultimis. Kartais šios žuvys turi ne visiems priimtiną poskonį. Tuomet gabaliukus pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais bei ruoškite keptuvę.

Kol įkais aliejus, žuvį apvoliokite miltuose. Jų perteklių nupurtykite. Miltuotą žuvį merkite į kiaušinio plakinį ir gausiai apvoliokite migdolų drožlėse.

Kiekvieną žuvies pusę kepkite 4 minutes, kol riešutai kaip reikiant apskrus.

Garnyrui prie šios žuvies itin skanu patiekti trintas bulves, virtas su morkomis daržovių sultinyje ir pagardintas trupučių tarkuotų muskatų riešutų bei kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius