Tačiau į žuvies šaldytuvus iki pusės įnėrusios pagyvenusios moterys, besirausiančios tarp maišelių su pangasijais, menkėmis ir kitomis kaina negluminančiomis žuvimis, pamėtėjo idėją, kad ką nors skanaus galima paruošti ir iš paprasčiausios jūros lydekos. Pavyzdžiui, užkepėlę su obuolių kailinukais.
4 asmenims pamaitinti reikalingi produktai:
400 g žuvies filė,
4 vidutinio dydžio bulvės,
1 obuolys,
2 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės,
4 valg. šaukštai džiuvėsėlių,
1 valg. šaukštas grietinės,
2 valg. šaukštai sviesto,
druska, pipirai, šlakelis aliejaus kepimo formai patepti.
Pirmiausia nuskuskite bulves ir supjaustykite maždaug 2 mm storio riekelėmis. Jomis išklokite aliejumi suteptą kepimo indą. Apibarstykite bulves druska.
Gabaliukais pjaustytą žuvies filė sudėkite ant bulvių. Kiaušinius išplakite su grietinėle (puikiai tinka grietinėlė kavai, ji ne tokia riebi), į plakinį įberkite druskos, pipirų ir užpilkite juo bulves su žuvimi.
Kitame inde sumaišykite stambiai tarkuotą obuolį, džiuvėsėlius, tirpintą sviestą ir grietinę. Turėtų išeiti pakankamai tiršta masė. Ja kruopščiai užklokite paruoštas bulves su žuvimi ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.
Prieš patiekdami užkepėlę pabarstykite žalumynais. Skiltelė citrinos irgi nepakenktų.
Skanaus!