Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Mano lietuviškas patiekalas: plikyti pyragaičiai su įdaru

Plikyti pyragėliai
Recepto autoriaus nuotr. / Plikyti pyragėliai
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Geriausių lietuviškų patiekalų konkurse - pirmoji nugalėtoja! Rasa atsiuntė įkvepiantį receptą. Rasa gauna 50 Lt vertės „Čili kaimas“ dovanų čekį.

Dalyvaukite ir Jūs! Geriausi receptai bus įtraukti į meniu ir gaminami „Čili kaimo“ restoranuose.

Tešlai reikės:

50 g sviesto arba margarino,

150 g miltų,

30 g krakmolo,

4 kiaušinių,

nubraukto šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:

250 g varškės,

3 šaukštų grietinėlės,

šaukšto vanilininio cukraus,

50 g cukraus,

20 g šokolado drožlių.

Gaminame:

250 ml vandens užvirinti su sviestu ar margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės, suberti miltų ir krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius. dviem šaukštais suformuoti nedidelio dydžio tešlos rutuliukus ir juos išdėliuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepti 25-30 min. Per pirmąsias 15-20 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nusukristų.

Iškepusių pyragėlių viršų tuojau pat nupjauti ir viską ataušinti.

Įdarui varškę sumaišyti su grietinėle, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

Varškės masę įdėti į pyragaičius, pabarstyti šokolado drožlėmis. Uždėti pyragėlių viršų.

Skanaus!

Komentarai
Temos Pyragaitis
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min