Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Menkė su rozmarinais

Menkė su rozmarinais
Fotolia nuotr. / Menkė su rozmarinais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

700 g šviežių menkių filė, 2 svogūnai, 4 šaukštai sezamų aliejaus, 2 skiltelės česnako, 3 šaukštai sojų padažo, šaukštas tarkuotų šviežių imbierų, 4 šaukštai sauso baltojo vyno, 2 šaukštai miltelinio cukraus, šviežių rozmarinų šakelių, rupios jūros druskos, tarkuota apelsino žievelė.

Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiais supjaustykite.
Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite žuvį ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

Žuvų gabalėlius išdėliokite ant aliejumi išteptų kepimo grotelių ir apie 10 minučių kepkite virš karštų žarijų.

Iškepusią žuvį apibarstykite paruoštu kvapniu mišiniu: specialiu smulkintuvu susmulkinkite rozmarinų lapelius bei rupią jūros druską ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele.

4 asmenims. Pagaminsite per 50 minučių.
 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Menkė
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min