Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Omletas su lašiša

Omletas su lašiša
Fotolia nuotr. / Omletas su lašiša
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

4 kiaušiniai, 30 g sviesto, 2 šaukštai grietinėlės, žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį druskos, 150 g fetos, 150 g karštai rūkytos lašišų filė, šviežių prieskoninių žolelių ir svogūnų laiškų.

Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis, fetą sutrupinkite ir sumaišykite su keliais žiupsniais smulkintų šviežių prieskoninių žolelių. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išplakite. Suberkite pipirus, pagal skonį pasūdykite, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek paplakite.

Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki purumo išplakite kiaušinių baltymus. Sukrėskite į trynių masę ir atsargiai išmaišykite.

Keptuvėje išlydykite sviestą. Supilkite kiaušinių masę ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol omleto apačia sukietės ir gražiai pagels. Medine mentele atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai pagels antroji pusė.

Viršų pabarstykite smulkinta feta, ant viršaus išdėliokite lašišos juosteles. Perlenkite omletą pusiau ir dar kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite šviežiais smulkintais svogūnų laiškais.

Kulinaro patarimas. Omletas bus ypač purus, jeigu vietoj grietinėlės į plaktus kiaušinius pilsite gazuoto mineralinio vandens.

 2 asmenims. Paruošite per 35 minutes.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Omletas, Lašiša
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min