Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omletas su lašiša

4 kiaušiniai, 30 g sviesto, 2 šaukštai grietinėlės, žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį druskos, 150 g fetos, 150 g karštai rūkytos lašišų filė, šviežių prieskoninių žolelių ir svogūnų laiškų.
Omletas su lašiša
Omletas su lašiša / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Omletas Lašiša

Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis, fetą sutrupinkite ir sumaišykite su keliais žiupsniais smulkintų šviežių prieskoninių žolelių. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išplakite. Suberkite pipirus, pagal skonį pasūdykite, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek paplakite.

Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki purumo išplakite kiaušinių baltymus. Sukrėskite į trynių masę ir atsargiai išmaišykite.

Keptuvėje išlydykite sviestą. Supilkite kiaušinių masę ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol omleto apačia sukietės ir gražiai pagels. Medine mentele atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai pagels antroji pusė.

Viršų pabarstykite smulkinta feta, ant viršaus išdėliokite lašišos juosteles. Perlenkite omletą pusiau ir dar kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite šviežiais smulkintais svogūnų laiškais.

Kulinaro patarimas. Omletas bus ypač purus, jeigu vietoj grietinėlės į plaktus kiaušinius pilsite gazuoto mineralinio vandens.

 2 asmenims. Paruošite per 35 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius