Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Paplotėliai su lašiša

Paplotėliai su lašiša
Fotolia nuotr. / Paplotėliai su lašiša
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

500 g miltų, po žiupsnį druskos ir cukraus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 80 g sviesto, 200 ml pasukų, kiaušinis, 150 g karštai rūkytos lašišos, keli šaukštai juodųjų ikrų (tinka ir baltyminiai), 3 šaukštai fetos, šaukštas liesos grietinės.

Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.

Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis.

Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutulį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Iš atvėsusios tešlos iškočiokite maždaug 2 cm storio lakštą. Tada nedidele stiklinaite išspauskite apskritimus (iš tokio kiekio tešlos turėtų būti 12–14 vienetų). Išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, aptepkite plaktais kiaušiniais ir 15–20 minučių pašaukite į 220  laipsnių orkaitę.

Lašišą supjaustykite juostelėmis, fetą ištrinkite su grietine.

Ant atvėsusių paplotėlių dėkite po pusiau perlenktą lašišos griežinėlį, ant viršaus užkrėskite šlakelį su grietine išsuktos fetos, užberkite po žiupsnelį ikrų.

Tiekdami puoškite šviežiais žalumynais.

Kulinaro patarimas

Užkandėlė bus sotesnė, jei prieš perlenkdami pusiau minkšta feta papildomai aptepsite kiekvieną lašišos griežinėlį. Dėl pikantiškumo ir gaivos į fetos masę galite įmaišyti įvairių šviežių smulkintų prieskoninių žolelių.

4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 20 minučių.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Sūris , Lašiša
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min