Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Iš avižų – ne tik košė

Avižos
Tomo Urbelionio/BFL nuotr. / Avižos
Šaltinis: „Savaitė“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Avižinių dribsnių salotos

3 šaukštai avižinių dribsnių,
2 šaukštai maltų riešutų,
2 šaukšteliai medaus,
6 šaukštai pieno,
citrinų sulčių,
2 obuoliai.

Avižinius dribsnius nakčiai užmerkite piene. Obuolius stambiai sutarkuokite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Tarkuotus obuolius sudėkite į dribsnius, įdėkite medaus, riešutų ir viską gerai išmaišykite.

Grybų ir avižinių dribsnių sriuba

300 g pievagrybių,
1,5 stiklinės avižinių dribsnių,
2 svogūnai,
4 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
druskos, prieskonių.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Į keptuvę įdėkite pomidorų pastos ir kepkite, kol aliejus taps pastos spalvos. Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite pjaustytus grybus, po 5 minučių – ir avižinius dribsnius. Prieš baigiant virti, į sriubą sudėkite kepintus svogūnus ir įberkite prieskonių.

Košė su apelsinais

2 apelsinai,
1,3 stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
2 stiklinės pieno,
0,3 stiklinės razinų be sėklų,
1 šaukštas skaidraus medaus.

Apelsinus nuplaukite. Vieną apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, žievelę smulkiai sutarkuokite, išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis. Į puodą sudėkite sutarkuotą žievelę, avižinius dribsnius, supilkite apelsino sultis ir pieną. Nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs. Virkite ant silpnos ugnies 1 minutę. Košę pagardinkite razinomis ir medumi. Patiekalą sudėkite į 4 gilius dubenėlius, kiekvieną porciją papuoškite apelsino skiltelėmis ir iškart patiekite ant stalo.

Avižų košė su obuoliais

150 g avižinių dribsnių,
400 ml obuolių sulčių,
400 ml pieno,
2 šaukštai cukraus,
1/2 šaukštelio cinamono,
70 ml 20 proc. riebumo grietinėlės,
50 g razinų,
2 obuoliai.

Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Paskui suberkite į kiaurasamtį. Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Puode sumaišykite obuolių sultis su pienu, įberkite cukraus ir užvirinkite. Suberkite avižinius dribsnius ir virkite nuolat maišydami 6 minutes. Košę pagardinkite razinomis, cinamonu, obuoliais ir grietinėle, viską išmaišykite ir 3 minutes pašildykite.

Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

200 g avižinių dribsnių,
150 g cukraus,
100 g sviesto,
400 g obuolių,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
vanilinio cukraus.

Avižinius dribsnius su cukrumi apkepkite svieste. Obuolius stambiai sutarkuokite. Į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą dėkite sluoksnį avižinių dribsnių, tada – obuolių. Viską užpilkite plaktų kiaušinių, pieno ir vanilinio cukraus mišiniu, ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto. Kepkite orkaitėje. Patiekite su šaltu pienu arba vaisių sultimis.

Avižinių dribsnių plovas

1 didelis svogūnas,
1 vidutinė morka,
1 stiklinė avižinių dribsnių,
prieskonių (pageidautina su paprikomis),
2 skiltelės česnako,
druskos,
2 stiklinės vandens,
aliejaus.

Į gilią keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir troškinkite kubeliais supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotą morką, kol įgaus auksinį atspalvį. Suberkite avižinius dribsnius, išmaišykite, įpilkite karšto vandens, įberkite druskos, prieskonių, smulkiai supjaustyto česnako. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol nebeliks skysčio (maždaug 5 minutes). Taip paruoštas plovas gali būti patiekiamas ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip garnyras.

Baltų žuvų filė avižinių dribsnių tešloje

400 g baltų žuvų filė be odelės,
1/2 stiklinės avižinių dribsnių,
4 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis kario,
aliejaus ir sviesto,
druskos, pipirų.

Miltus sumaišykite su kariu ir supilkite į plokščią lėkštę. Į kitą lėkštę įberkite avižinių dribsnių. Dubenėlyje išplakite kiaušinį. Žuvis rūpestingai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apvoliokite miltų ir kario mišinyje, kiaušinio plakinyje ir avižiniuose dribsniuose. Keptuvėje ant stiprios ugnies pašildykite aliejų, įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Dėkite žuvis ir kepkite apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Ypač skanu valgyti su tirštu nesaldžiu jogurtu, šlakeliu citrinų sulčių ir keletu kalendrų šakelių.

Vištienos gabaliukai su avižiniais dribsniais

1–2 vištų krūtinėlės (be odos ir kaulų),
1 kiaušinis,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
5–7 šaukštai greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
sviesto.

Vištų krūtinėles padalinkite į dvi lygias dalis. Kiekvieną gabaliuką gerai išmuškite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Kiaušinį išplakite, galite įberti šiek tiek kario. Kiekvieną vištienos gabaliuką pamirkykite kiaušinio plakinyje ir iš abiejų pusių apvoliokite į plokščioje lėkštėje subertuose avižiniuose dribsniuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite vištienos gabaliukus iš abiejų pusių maždaug 2–3 minutes.

Avižinių dribsnių kotletai

300 g maltos mėsos,
2 stiklinės avižinių dribsnių,
2 stiklinės vandens arba pieno,
1–2 morkos,
1 svogūnas, prieskonių.

Avižinius dribsnius užpilkite 2 stiklinėmis vandens arba pieno. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite, kol įgaus auksinį atspalvį. Apkeptas daržoves sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių, suformuokite kotletukus, apvoliokite miltuose ir iškepkite.

Avižinių dribsnių blyneliai

2,5 stiklinės avižinių dribsnių,
3/4 stiklinės miltų,
150 g sviesto,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
1/4 stiklinės cukraus pudros,
2 šaukštai aliejaus,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

2 stiklines dribsnių sumaišykite su miltais ir cukraus pudra, sudėkite į plaktuvą ir plakite 10–20 sekundžių. Įpilkite pieno, įmuškite kiaušinius, įdėkite 100 g sviesto ir plakite dar 10–20 sekundžių. Suberkite kepimo miltelius ir likusius avižinius dribsnius, uždenkite ir palikite 10 minučių. Kepkite blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje. Karštus blynelius patepkite ištirpintu likusiu sviestu. Patiekite su medumi ar uogiene.

Avižiniai sausainiai

500 g avižinių dribsnių,
250 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai, miltų
vanilinio cukraus.

Avižinius dribsnius apkepkite su puse pakelio sviesto. Kitą sviesto dalį išsukite su avižiniais dribsniais, įmuškite kiaušinius, įberkite vanilinio cukraus ir šiek tiek miltų. Viską gerai išmaišykite. Tešlą šaukšteliu dėkite į skardą ir kepkite, kol įgaus šviesiai rudą spalvą.

„Savaitė“
Komentarai
Temos Košė, Receptai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min