Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sūrio suflė

Sūrio suflė
Fotolia nuotr. / Sūrio suflė
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

250 ml pieno, stiklinė smulkiai tarkuoto aštraus sūrio (pavyzdžiui, parmezano arba griujerio), 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai kvietinių miltų, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 4 kiaušinių tryniai ir 6 baltymai, žiupsnelis šviežiai tarkuotų muskatų ir druskos.

Nedideliame puode užvirinkite pieną. Kitame puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, maišydama trumpai pakepinkite, bet nelaukite, kol miltai paruduos. Nukelkite indą nuo ugnies, plakdama šluotele supilkite verdantį pieną. Maišydama dar kelias minutes pavirkite.

Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Po vieną įmaišykite kiaušinių trinius, suberkite tarkuotą sūrį ir kukurūzų krakmolą. Pagardinkite muskatais.

Dubenyje iki standumo suplakite baltymus su druska. Į šiltą sūrio masę sukrėskite ketvirtadalį baltymų (jei masė atvėso, ją šiek tiek pašildykite), atsargiai pamaišykite. Tešla turėtų šiek tiek praskysti. Supilkite ją į baltymus ir atsargiai išmaišykite.

Šiam kiekiui sūrio suflė kepti jums reikės vieno maždaug 1,5 l talpos karščiui atsparaus keraminio ar stiklinio indo arba keturių 300 ml talpos formelių. Formelių dugną ir kraštus patepkite sviestu, sukrėskite masę (pripildykite tik du trečdalius formelės), drėgnu peiliu palyginkite paviršių.
Kepkite 175° C temperatūros orkaitėje. Jei kepate dideliame inde, kepkite maždaug 45 min., jei mažuose – 25 minutes. Ar sūrio suflė iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: ant jo neturėtų likti tešlos. Tiekite karštą.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Sūris
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min