Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba
Fotolia nuotr. / Trinta pomidorų sriuba
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Apie 800 g prinokusių pomidorų, 4 dideli svogūnai, 4 morkos, 4 skiltelės česnako, 0,5 litro natūralaus daržovių sultinio, indelis neriebios grietinėlės, pagal skonį laurų lapelių, džiovintų bazilikų, druskos, pipirų, čiobrelių šakelė, aliejaus (daržovėms kepti).

Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, tada nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, o pomidorus susmulkinkite.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada suverskite smulkintus pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite sultinį.

Daržovių mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., tada suverskite į plakimo indą, išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu. Dar kartą pakaitinkite, supilkite grietinėlę, suberkite bazilikus ir tiekite su baltos duonos riekele.
5 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min