Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtiniai su bulvėmis

600 ml miltų, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus arba vandens, šaukštelis druskos. Įdarui: 400 g bulvių, svogūnas, šaukštas sviesto, druskos, pipirų, ryšelis šviežių krapų.
Virtiniai su bulvėmis
Virtiniai su bulvėmis / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Virtiniai Bulvės

Miltus persijokite, ant stalo suformuokite iš jų kūgį ir viduryje padarykite įdubą. Inde suplakite kiaušinius, druską ir aliejų. Supilkite kiaušinių mišinį į įdubą miltuose. Užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite truputį vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

Bulves nulupkite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir kapotų krapų, gerai išmaišykite.

Iškočiokite maždaug 1,5 mm storio tešlos lakštą, supjaustykite kvadratėliais, dėkite ant tešlos kvadratėlio arbatinį šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite ir padarykite „auseles“.

Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu arba grietine, apibarstykite kapotais krapais.

4 asmenims. Paruošite per valandą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius