Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vitamininga užkandėlė

Vitamininga užkandėlė
Fotolia nuotr. / Vitamininga užkandėlė
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

4 gerai prinokę pomidorai, 200 g rikotos sūrio, pusė pakelio liesos varškės, 2 šaukštai grietinėlės, po didelę saują dilgėlių, kiaulpienių lapelių, apie 200 g gražgarstės, raudonasis svogūnas, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus, pusės citrinos sulčių, 2 česnako skiltelės.

Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.

Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų.
Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.

Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.

Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus.
Valgykite su baltos duonos riekele.

3 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min