Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Žuvienė su pomidorais

Žuvienė su pomidorais
Fotolia nuotr. / Žuvienė su pomidorais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

400 g šviežios žuvies, 250 g bulvių, 150 g morkų, 2 skiltelės česnako, 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių, po 4 šaukštus aliejaus ir pomidorų padažo, 250 g pomidorų, šaukštas džiovintų raudonėlių, po šaukštelį džiovintų bazilikų, cukraus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį druskos, keli lašai „Tabasco“ padažo, 1,5 l vandens.

Išvalytą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis.

Į puodą supilkite aliejų ir luktelėkite, kol gerai įkais. Suberkite smulkintus česnakus ir minutę kitą pakepinkite. Sudėkite nuskustas smulkintas bulves, stambiai tarkuotas morkas ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vandenį, suberkite džiovintas prieskonines žoleles, cukrų ir virkite apie 10 minučių.

Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, paskui nuluptus pomidorus, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite. Sudėkite žuvų gabalėlius, įlašinkite „Tabasco“ padažo. Puodą uždenkite ir virkite sriubą apie 8 minutes. Prieš baigdama virti supilkite citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite.

6 asmenims. Pagaminsite per 50-60 minučių.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Žuvienė
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min