Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ešerys su karamelinėmis morkomis

Ešerys su karamelinėmis morkomis
Fotolia nuotr. / Ešerys su karamelinėmis morkomis
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vidutinio dydžio ešerys, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos. Marinatui: 200 ml natūralaus jogurto, 2 skiltelės česnako, keli šaukštai maltų džiūvėsėlių. Garnyrui: 400 g šviežių morkų, 100 ml vandens, 1,5 stiklinės saldaus baltojo vyno, 2 stiklinės rudojo cukraus.

Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir dėkite ant didelio folijos lakšto.

Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu. Gautu mišiniu aptepkite žuvį, apibarstykite džiūvėsėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Foliją užlenkite taip, kad suformuotumėte uždarą krepšelį. Dėkite jį ant virš karštų žarijų įtaisytų kepimo grotelių ir kepkite, kol žuvis suminkštės.
 

Nuskustas morkas išvirkite garuose ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Prikaistuvyje užvirinkite vyną ir kaitinkite, kol maždaug pusė jo išgaruos. Supilkite į dubenėlį. Tame pačiame prikaistuvyje užvirinkite vandenį. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol jis ištirps. Toliau mišinį kaitinkite nemaišydama, tik kartkartėmis pasukiodama puodą, kol susidarys tamsaus gintaro spalvos karamelė. Supilkite į ją vyną ir gerai išmaišykite. Gauta mase apšlakstykite morkų šiaudelius, papildomai juos apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

2 asmenims. Pagaminsite per 40 minučių.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Ešerys
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min