Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gurmaniškas prancūzų mėsos troškinys „Cassoulet“

Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vynų ekspertė Jolanta Smičienė pateikia žymaus Prancūzijos Langedoko Rusijono patiekalo „Cassoulet“, idealiai derančio su šio regiono raudonuoju vynu, receptą.

 

 8 asmenims reikės: 600 g baltųjų pupelių,  800 g rūkyto kumpio, 1 kg kiaulienos nugarinės, 1 kg ėrienos, 8 vnt. konservuotų žąsies šlaunelių, dešros, kiaulienos odos, 400 g pomidorų, 200 g morkų,  svogūnų, česnakų, alyvuogių aliejaus, gvazdikėlių, čiobrelių, druskos ir pipirų.

Išmirkytas pupeles, kumpį, kiaulienos odą, svogūnus, gvazdikėlius, 3 sutrintas česnako skilteles, nuluptas ir supjaustytas morkas pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant lėtos ugnies 2 valandas.

Per tą laiką pakepinkite kiaulienos ir ėrienos gabalus aliejuje. Pridėkite smulkintų svogūnų,  česnako, čiobrelių. Vėliau sumeskite pjaustytus pomidorus. Užberkite druskos, pipirų ir įpylę vandens virkite 1 valandą.

Iš pupelių ir mėsos troškinio išimkite kiaulės odą, supjaustykite ją juostelėmis ir vėl sudėkite į puodą. Sumaišykite abiejų puodų turinį, įdėkite dešros, žąsų šlauneles, lėtai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies dar 20 minučių.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min