-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios 2015-2016 m. sezono naujienos Alpių slidinėjimo kurortuose

Supažindiname su šio slidinėjimo naujienomis itin populiariame Alpių regione.
Skicircus
Skicircus / Šaltinis: Saalbach Hinterglemm

Didžiausia sezono naujiena: Skicircus susijungimas su Fieberbrunnu

Austrijoje slidinėjimo kurortų plėtra ir toliau vyksta dideliu tempu, ko nepasakysi apie kitas Alpių šalis. Šiam sezonui didelę naujieną mums paruošė vienas didžiausių slidinėjimo regionų Skicircus, susijungdamas su šalia esančiu mažesniu kurortu Fieberbrunnu. Naujasis Skicircus 15/16 sezonui pasiūlys 249 km slidinėjimo trasų.

Naujas darinys ir toliau vadinsins Skicircus, na o Fieberbrunnas kaip atskiras slidinėjimo kurortas išnyksta iš žemėlapio ir nuo šiol bus tik kaip Skicircus dalis.

Iki šiol Skicircus turėjo 200 km slidinėjimo trasų ir buvo trečias pagal dydį kurortas Austrijoje. Fieberbrunnas turėjo kiek daugiau, nei 40 km. Susijungimui buvo pastatyti keli nauji keltuvai bei keletas kilometrų trasų. Todėl šią žiemą bendras trasų ilgis sudarys 249 km. Pats Skicircus skelbia, kad viso trasų bus 270 km, tačiau tai bendras ilgis kartu su neruošiamomis trasomis.

Ar taps Skicircus didžiausia slidinėjimo zona Austrijoje?
Ar taps Skicircus didžiausia slidinėjimo zona Austrijoje?

Ar taps Skicircus didžiausia slidinėjimo zona Austrijoje?

Tiksliam slidinėjimo trasų ilgiui išmatuoti buvo nusamdyta kompanija Montenius Consult, kurią įkūrė vokiečių kartografas Christophas Schrahe, išgarsėjęs prieš porą metų, kai išmatavo visų slidinėjimo kurortų trasų ilgius ir paviešino šiuos duomenis. Tuomet pasirodė, kad dauguma slidinėjimo kurortų gerokai apgaudinėja slidininkus ir trasų ilgius „išpučia“ kone dvigubai. Dabar jo kompanija siūlo slidinėjimo kurortams trasų matavimo paslaugas ir viešą sertifikatą, kad trasų ilgis yra tikras.

Skicircus buvo pirmas jų klientas ir dabar skelbiasi, kad yra didžiausias slidinėjimo kurortas Austrijoje pagal sujungtas trasas į vieną tinklą. Neoficialiai galima tam pritarti. Iki šiol tokiu didžiausiu buvo Skiweltas, kuris viso turi 264 km. Tačiau, pažvelgę į jo trasų žemėlapį, pastebėsite, kad kelios mažytės slidinėjimo zonos yra gerokai toliau ir keltuvais iki jų nepateksite. Tas pats Christophas Schrahe anksčiau viename interviu yra sakęs, kad jo matavimais Skiwelt tik tarpusavyje sujungtų slidinėjimo trasų ilgis yra 243 km, tačiau oficialiai tokių duomenų Skiwelt neskelbia.

Taigi Skicircus bent jau neoficialiai galima vadinti didžiausiu tarpusavyje sujungtų trasų slidinėjimo kurortų Austrijoje, o Skiwelt lieka didžiausiu pagal bendrą trasų ilgį.

Sellaronda tampa dar didesnė

Sella yra kalnų masyvas Dolomitinėse Alpėse Italijoje. Labiausiai jis žinomas dėl aplink jį išsidėsčiusių slidinėjimo trasų ir kalnų keltuvų, kurių visa sistema vadinasi Sellaronda. Galima kalnyną apčiuožti ratu abiem kryptim. Šios trasos priklauso keturiems Dolomiti Superski regiono slidinėjimo kurortams: Val Gardena, Arraba , Alta Badia ir Val di Fassa.

Visų tarpusavyje sujungtų slidinėjimo trasų ilgis sudaro apie 400 km, todėl tai yra didžiausia slidinėjimo zona Italijoje.

Dolomitisuperski.com nuotr./Slidinėjimas Italijos regione Dolomiti Superski
Dolomitisuperski.com nuotr./Slidinėjimas Italijos regione Dolomiti Superski

O artėjančio sezono naujiena yra ta, kad Val di Fassa kurortas šiai žiemai pastatė didelę gondolą, kuri kurorte sujungė dvi iki šiol buvusias atskirtas slidinėjimo zonas ir bendrą Sella Ronda trasų ilgį padidino maždaug 30 km trasų. Gondolos kabina vienu metu talpins iki 100 slidininkų ir leis per penkias minutes pasiekti kitą kalnyną, ant kurio greičiausiai jūs neslidinėjote anksčiau dėl nepatogaus susisiekimo. Nebent gyvenote Val di Fassa regione.

Cilertalio slėnis

Cilertalio (Zillertal) slėnis yra viena didžiausių ir labiausiai lietuvių pamėgtų slidinėjimo vietų. Jie turi viską – stačiausią slidinėjimo trasą Harakiri, slidinėjimą ant ledyno, vieną geriausių snowpark'ų, keturiolika rogučių trasų, ilgus nusileidimus į slėnį ir platų apgyvendinimo vietų pasirinkimą. Keturi šio slėnio slidinėjimo kurortai ir šiam sezonui paruošė gerų naujienų.

Nuo šio sezono mažiausias Cilertalio slėnio slidinėjimo kurortas Spieljoch bus priskirtas prie Hochzillertal-Hochfügen slidinėjimo zonos. To priežastis yra nauja gondola Spieljoch slidinėjimo kurorte, kuri nors ir nesujungia šių dviejų atskirų slidinėjimo zonų, tačiau žymiai palengvina susisiekimą tarp jų. Kartu su nauju keltuvu buvo nutiesta ir 3 km raudona slidinėjimo trasa. Nusileidus šia trasa Hochzillertal-Hochfügen slidinėjimo zoną bus galima pasiekti autobusu, kuriuo kelionė truks vos 8-10 minučių.

Juoda Zillertalio trasa
Juoda Zillertalio trasa

Nauja Gondola Spieljoch slidinėjimo kurorte

Tuo tarpu Hochzillertal-Hochfügen slidinėjimo zona pasitinka kuklia, bet svarbia naujiena. Šiam sezonui jie pastatė naują bugelinį keltuvą kartu su trumpa mėlyna slidinėjimo trasa, kuri daugiausiai bus skirta pradedantiesiems slidininkams. Neskamba labai reikšmingai, tačiau šis keltuvas yra pastatytas kitoje kalno pusėje, nei visa slidinėjimo zona, o ta kita pusė „žiūri“ tiesiai į Mayrhofeną.

Tai pirmas žingsnis link susijungimo su Mayrhofenu, nors ši kelionė ir bus labai ilga. Žinant dabartinius plėtros tempus Austrijoje, galima prognozuoti, kad tai įvyks ne anksčiau nei po 10 metų.

Hintertuxer Gletscher ledynas

Visus metus slidinėti leidžiantis kurortas šiam sezonui irgi atsinaujina. Statomas naujas šešiavietis krėslinis keltuvas leis patogiai pasiekti dešinėje pusėje esančias slidinėjimo trasas, kurios iki dabar buvo pasiekiamos tik bugeliais. Būtent ši slidinėjimo zona buvo pati nepatogiausia dėl normalaus keltuvo trūkumo.

KONKURSAS. Laimėkite porinius kvietimus į Druskininkų „Snow areną“. Dalyvaujantys konkurse el. paštu slides@15min.lt siųskite iliustruotus įspūdžius iš slidinėjimo kurortų. Apdovanosime pirmuosius 10 publikuotų straipsnių autorių.

Druskininkų Snow arenos dovanų kupono pavyzdys
Druskininkų Snow arenos dovanų kupono pavyzdys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius