Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Geriausi pasaulio slidinėjimo kurortai: Italijos Kortina d'Ampeco

Pradedame straipsnių ciklą, kuriame trumpai apžvelgsime geriausius pasaulio slidinėjimo kurortus. Be abejo, kiekvienas kalnų kurortuose ieško skirtingų dalykų. Vienus domina kainos, kitus – laukinė gamta ir kalnų aukštis. Treti svajoja gerai pasiautėti „apreski“ baruose. Šį kartą persikelkime į šiaurės Italiją, Kortinos miestelį, esantį netoli Austrijos.
Kortina (Cortina d’Ampezzo) traukia turistus iš viso pasaulio
Kortina (Cortina d’Ampezzo) traukia turistus iš viso pasaulio / „Scanpix“ nuotr.

Dalinkis įspūdžiais apie slidinėjimą, nuotraukas ir tekstą siųsk slides@15min.lt ir laimėk nemokamą slidinėjimą Druskininkų „Snow arenoje“.

Slidininkai buriasi tinkle „Facebook“. Junkis ir tu!

Kortina (Cortina d’Ampezzo) – Italijos kalnų slidinėjimo kurortas Dolomitinėse Alpėse. Šis kurortas gali didžiuotis sportine dvasia ir aristokratiška praeitimi.

Juk būtent Kortinoje 1956 m. vyko Žiemos olimpinės žaidynės ir daugybė kitų žiemos sporto šakų varžybų. Dabar ši vietovė garsėja ne tik savo slėniais, viliojančiais tikrus ekstremalus, bet ir aktyviu klubiniu gyvenimu.

Pastarąjį dešimtmetį vis daugiau turistų čia atvažiuoja ne tik slidinėti, bet ir gerai paūžti. Statistika negailestinga: du iš trijų turistų, atvykstančių į Kortiną, nė karto taip ir nenusileidžia nuo kalno. Panašiai kaip ir Šveicarijos Zermatte, visas miestelio gyvenimas susikoncentravęs aplink mažas, jaukais gatveles. O jose gausu kavinių, barų, klubų, parduotuvių.

Trasos profesionalams

Tačiau grįžkime prie to, kas svarbiausia – slidinėjimo trasų. Slidininkams iki kaulų smegenų rekomenduočiau trasas, įsikūrusias Forcella Saunies (2930 m) ir Ra Valles (2470 m).

O Tofanos (3243 m) viršukalnėse – neilgos trasos vidutiniokams. Ir visad purus sniegas. „Vidutiniokams“ verta atkreipti dėmesį ir į Pomedes (2345 m). O visiškai žaliems „arbatinukams“ siūlyčiau apsilankyti Socrepes.

Kortina regiono slidinėjimo trasas jungia bendras Dolomitinių Apių slidinėjimo abonementas (Dolomiti Superski), leidžiantis mėgautis 12-os slidinėjimo regionių trasomis. Norint paslidinėti tik Kortina trasomis, užtenka vietinio slidinėjimo abonemento.

Kortinos (Cortina d‘Ampezo) slidinėjimo regione yra 70 slidinėjimo trasų (bendras ilgis 115 km), kurias aptarnauja 37 keltuvai.

Slidinėjimo įrangos ir ski pasų kainos Italijoje – labai skirtingos (ski pasas dienai - apie 52 eurus). Jos yra šiek tiek didesnės nei masiškiausiuose Livigno bei Vokietijos ir Austrijos kurtuose. Savaitė vienam žmogui (su kelione, nakvyne, slidinėjimu, pasiautėjimu baruose) čia kainuotų maždaug 1500 eurų.

Apie kitus Italijos slidinėjimo kurortus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius