Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Liepkalnio – žiemos ir vasaros pramogų zona

Ant Liepkalnio patrankos jau pučia sniegą. Tačiau žiemos sporto entuziastams džiūgauti dar per anksti – slidinėjimo trasos pradės veikti tik tuomet, jeigu 10 dienų vidutinė paros temperatūra bus bent 8 laipsniai šalčio. Kol kas čia kuriasi naujieji žiemos centro valdytojai – bendra Lietuvos ir Latvijos įmonė „Trade State“.
Ant Liepkalnio kalno tvarkomas žiemos centras.
Ant Liepkalnio kalno tvarkomas žiemos centras. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Junkitės prie „Facebook“ grupės „Slidininkų rojus“.

Rašyk „Slidininkų blog'ui“ ir laimėk nemokamą slidinėjimą Druskininkuose! Tekstus su nuotraukomis ir filmuota medžiaga siųskite slides@15min.lt.

Liepkalnio slidinėjimo trasos sutraukia daugybę žiemos sporto entuziastų, nors sąlygos ir infrastruktūra čia pastaraisiais metais tikrai nebuvo pati geriausia. Dabar ant kalno kuriasi naujieji Liepkalnio žiemos centro valdytojai – bendra Lietuvos ir Latvijos įmonė „Trade State“. 

Laimėjusi konkursą įmonė vos prieš kiek daugiau nei savaitę pasirašė sutartis su savivaldybė ir kibo į darbus. Planuojama, kad iš viso į kalno infrastruktūros tvarkymo darbus per trejus metus bus investuota apie 3,5 mln. Lt.

Jau dabar įrengtos kelios naujos trasos, senosios tvarkomos, įmonė įsigijo reikalingos technikos. Išlyginta nauja erdvė automobilių stovėjimui, pastatyti geltoni namukai, kur įsikurs žiemos sporto įrangos nuomos punktas. Veiks ir slidinėjimo mokykla, kavinė.

Anot kalno valdytojų, kol kas sniegas pučiamas, bet sezono pradžia dar nenumatyta – tam reikia, kad ilgesnį laiką laikytųsi vidutinė 8-10 laipsnių šalčio paros temperatūra. Tačiau kai tik gamta suteiks tokias sąlygas, trasos bus paruoštos ir jos jau šiemet bus saugesnės: šiuo metu šalinami medžiai, stulpai, tvarkomas reljefas, medžiai dengiami tinklais, minkšta medžiaga.

Seni keltuvai restauruojami, tačiau jau kitąmet dalį jį pakeis nauji ir modernūs.

Anot Liepkalnio žiemos centro vadovo Artūro Bielskaus, kitąmet sezonas prasidės kur kas anksčiau, kadangi tam tereikės vidutinės 2 laipsnių šalčio temperatūros. Bet tam reikia sniego patrankoms tiekti ne vandentiekio vandenį, kaip daroma dabar, o iš tvenkinio, kuris šiuo metu kasamas.

Ant Liepkalnio slidinėjimo trasos dar tik ruošiamos sezonui
Ant Liepkalnio slidinėjimo trasos dar tik ruošiamos sezonui

Kitais metais turėsime 9 trasas, tiek pat ir keltuvų – tokiu būdu mažės eilės prie jų. 

Naujieji žiemos centro vadovai net sugebėjo sutarti su apačioje esančios sodų bendrijos gyventojais, su kuriais ankstesni Liepkalnio šeimininkai nuolat konfliktavo. Gyventojai skundėsi dėl patrankų keliamo triukšmo, dėl laužomų tvorų ir kitų dalykų, kadangi apačioje slidinėjimo trasa remiasi į privačius sklypus.

„Su sodininkais sutariame labai gerai, „paskolina“ savo sklypo dalį naudotis, tereikia žmogiškai šnekėtis. Kviečia arbatos, į pirtį, santykiai tikrai labai geri, kalbamės kas antrą dieną“, – teigė A.Bielskus.

Ateityje Liepkalnis turėtų tapti patrauklus ne tik žiemą, bet ir vasarą. Svajojama čia įrengti vasaros rogučių trasą, kokią turi Anykščiai. Taip pat galvojama apie kalnų dviračių trasą, tačiau Liepkalnio žiemos centro valdytojai patys to daryti neketina, nebent tik suteikti sąlygas įsikurti dviračių sporto entuziastams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius