-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepkalnyje slidinėjimo trasas atidarys jau greitai, Ignalinoje nėra sniego

Per naktį nemažoje Lietuvos dalyje privertė išties daug sniego. Tad nenuostabu, kad slidinėjimo entuziastai jau pradėjo aktyviai domėtis, kada lietuviškose trasose galima bus išmėginti slides. Vilniuje esančiame Liepkalnyje sniegas gaminamas ir atidarymas žadamas labai greitai. Anykščiai žvalgosi į kitą savaitę, o Ignalina skundžiasi, kad dangus jiems šįkart pagailėjo sniego.
Liepkalnio slidinėjimo centras
Liepkalnis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsidarys „labai greitai“

Antradienio rytą Liepkalnio žiemos slidinėjimo trasų interneto svetainėje pasidalinta žinia, kad artėjant kalendorinei žiemai, galima pasidžiaugti ir žieminėmis orų prognozėmis: „Sniego patrankos gamina sniegą ir trasos yra ruošiamos naudojimui. Netrukus atsidarysime – tikslų atsidarymo laiką pranešime labai greitai.“

Apie labai greitą atsidarymą informuoja ir Liepkalnio puslapis socialiniame tinkle „Facebook“, bet tikslios datos nenurodoma. Iš viso Vilniaus Liepkalnyje yra 10 trasų, kurios suskirstytos pagal sudėtingumo lygį. Tam, kad galėtų gaminti sniegą, užtenka vos trijų laipsnių šalčio.

Kitąmet gruodį turėtų atsidaryti visus metus veiksiantis Liepkalnio sporto ir sveikatingumo centro projektas „Vilnius Beacon“ („Vilniaus švyturys“). Šis projektas kainuos 10 mln. eurų

Anykščiuose esančiame pramogų ir sporto centre „Kalita“ irgi intensyviai ruošiamasi žiemos pramogų sezono atidarymui. Kalitos kalną po truputį dengia ir natūralaus, ir dirbtinio sniego sluoksnis, bet priimti slidininkus ketinama tik kitą savaitę. Čia ruošiamos 4 skirtingo sudėtingumo trasos, kurių ilgis svyruoja nuo 200 iki 400 metrų. Į kalną kelia 5 keltuvai.

Lygumų trasas išbandė

Ignalinai šįkart dangus pagailėjo sniego. Kaip sakė Lietuvos žiemos sporto centro direktorius Bronius Cicėnas, Vilniuje antradienio naktį prisnigo apie 20 cm sniego, o Ignalinoje – vos 2 cm. „Po praeito snygimo (pirmosiomis lapkričio dienomis – red.past.) Ignalinoje su lygumų slidėmis slidinėjome savaitę. O dabar atvirkščiai – nėra sniego visai. Mano žmona į tėviškę Varėnoje išvažiavusi, tai stebisi, kad pas mus nėra sniego. Na nėra, neužteko mums, matyt“, – kalbėjo centro direktorius.

Pasak B.Cicėno, kalbamasi su treneriais, svarstoma, ar gaminti dirbtinį sniegą, nes orų prognozė permaininga – trečiadienį po stiprių šalčių naktį dieną jau žadama pliusinė temperatūra. Vis dėlto tikimasi savaitgalį pradėti ruoštis slidinėjimo sezonui.

Vilniuje antradienio naktį prisnigo apie 20 cm sniego, o Ignalinoje – vos 2 cm.

„Žiemą jau ateina. Tai kaip sakoma, pūstom padus, ruošiam roges ir pradėsim. Bet dar ne šiandien ir ne rytoj, palauksim, trečiadienį dar sinoptikai žada stiprų sniegą, bet kai kur pereinantis į šlapdribą ir lijundrą, tai nežinia, palies mus ar ne“, – svarstė B.Cicėnas.

Sezoną Lietuvos žiemos sporto centras jaučiasi jau pradėjęs, bet tik lygumose, ant kalno dar nemėginta. „Sunku tuos orus nuspėti. Kai sriubą verdi, tai lyg ir žinai, kiek pipirų, druskos dėti. O čia nežinai – rizikuoji arba ne“, – juokavo direktorius.

Birštone kol kas – liūdniausia. Jau dvejus metus neveikiančios slidinėjimo trasos kol kas atsidarymo neplanuoja ir šiemet. Kaip 15min sakė Birštono turizmo informacijos centro atstovė, turima sniego patranka sena, todėl būtina, kad bent savaitę laikytųsi 10-ies laipsnių šaltis. Tuomet žemė įšaltų ir būtų galima pradėti kalno paruošimo darbus – purkšti dirbtinį sniegą. Kadangi tokių orų pastarosiomis dienomis nelabai pasitaiko, slidinėjimo trasos ir neveikia.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius