Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai per šventes užplūdo kaimynų slidinėjimo centrus

Latvijos ir Lenkijos slidinėjimo centrai šiomis dienomis pailgino darbo laiką. Tai padaryta dėl ilgojo savaitgalio Lietuvoje. Slidinėjimo mėgėjai iš mūsų šalies kaimynams padeda susikrauti nemenką pelną, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Eilutė prie keltuvų
Lietuvos slidinėjimo centrai lietuvius vilioja vis mažiau nei kaimynų. / Žilvino Pekarsko nuotr.

Nors slidininkams kalnų pakaktų ir Lietuvoje, trasų įrengti čia neskubama. Todėl aktyvaus poilsio ištroškusių lietuvių pinigai ilgąjį savaitgalį pildo latvių ir lenkų kišenes, rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas“.

Lietuviai per švenets masiškai traukia į Šelmentą, Geldapę Lenkijoje, prie Žagarkalnio, Uozuolkalnio ar Saulės kalno Latvijoje.

Lenkijoje netoli Suvalkų įsikūrusio Šelmento slidinėjimo centro vadovas Stanislawas Roziewskis teigia, kd jei šeštadienį ir sekmadienį tarp lankytojų lietuvių čia buvo maždaug pusė, pirmadienį ir antradienį jų bus 99 procentai.

Anot Šelmento slidinėjimo centro direktoriaus, užgriuvę lietuviai jau išgąsdino ir nuolatinius jų klientus iš Lenkijos. „Lenkai jau juokauja, kad Šelmentą okupuoja lietuviai“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo S.Roziewskis.

Žagarkalnio slidinėjimo centras Latvijoje pirmadienį ir antradienį dirbs valanda ilgiau. Latviai neslėpė, kad stengiasi dėl lietuvių, švenčiančių Vasario 16-ąją.

Netoliese esantis Uozuolkalnis vasario 15-ąją dėl lietuvių dirbo iki vidurnakčio, nors šio slidinėjimo centro darbo laikas net savaitgaliais būna dviem valandomis trumpesnis.

Uozuolkalnio direktorius Girtis Kalkis pats dalijo reklamos lankstinukus, papuoštus lietuviška trispalve.

Dienraščio kalbinti lietuviai pasakojo, jog Šelmento trasos įrengtos puikiai, neapledėjusios. Tiesa, čia buvo sunkoka rasti vietą nakvynei, mat daugelis vietų užimtos lietuvių. Nakvynę čia galima rasti už 25–50 litų.

„Lietuvos rytui“ lietuviai slidinėjimo mėgėjai kritikavo mūsų slidinėjimo trasas ir nesuprato, kodėl negalima įrengti tokių kaip Lenkijoje ar Latvijoje. Vilniečio Nerijaus nuomone, Liepkalnio slidinėjimo trasos net nereikėtų įtraukti į informacijos sąrašus: „Neduok Dieve, koks latvis ar lenkas įsigeis čia atvažiuoti paslidinėti. Jis juk galvą nusisuks. Arba liks nesupratęs, kur atvažiavo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius