-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Slidinėjimas Krynicoje: 4 dienos neišdildomų įspūdžių

Lenkijos mineralinių vandenų kurortas Krynica daugelį metų garsėjo kaip gydyklų miestas. Pagal legendą, čia nuo senų laikų (1920–1930 m.) moterys būdavo gydomos mineraliniu vandeniu nuo nevaisingumo. Šiame mieste pilstomas ir Lietuvoje žinomas geriamasis vanduo „Kryniczanka“.
Slidinėjimas Krynicoje
Slidinėjimas Krynicoje / Skaitytojo Artūro nuotr.

Skaitytojas Artūras Morkvėnas Krynicą pažino iš kitos pusės – kaip slidinėjimo kurortą. Žemiau pateikiame jo dienoraščio fragmentus.

Važiavo su agentūra

Tai – nebrangi ir turininga slidinėjimo kelionė į Lenkijos ir Slovakijos pasienio kalnus. Ją organizuoja SkiTuras. Kelionės kaina – apie 200 Eur. 4 nakvynės ir 5 dienos slidinėjimo su maitinimu. Labai patogus išvažiavimo laikas – penktadienį 21 val. Jau kitos dienos ryte atvykstame į vietą, apsigyvename jaukiame šeimyniniame viešbutuke, papietaujame, pailsime ir važiuojame į naktinį slidinėjimą. Ski pasas juokingai pigus – 25 zlotai 4 valandoms.

Trasa neilga – apie 1 km. Bet pirmam kartui užtenka. Be to, yra  trys trasos, pasirinktinai pagal sudėtingumą.

Iš viso trasų apie 9 km, įvairaus lygio.

Kitos dienos rytą – pusryčiai, švediškas stalas ir vėl ant slidžių. Šįkart ant kito kalno, kuris padalintas į dvi dalis. Ant vieno pakyli, nuo kito nusileidi. Iš viso trasų apie 9 km, įvairaus lygio. Labai gera trasa pradedantiesiems, vaikams, ant pirmo kalno viršaus – tik 15–20 proc. nuolydžio ir apie 1,5 km ilgio. Tikrai ideali vieta mokytis.

Į pavakarę grįžtame namo, kur laukia soti vakarienė. Kiekvieną dieną vis naujas nacionalinės virtuvės patiekalas ir karšta sriuba. Vakare važiuojame į SPA atgaivinti raumenukų, nors, kiek žinau, šįmet pastatyta suomiška pirtis viešbučio kieme ant upelio kranto.

Didžiausia trasa

Kitą dieną vėl naujas kalnas. Šįkart didžiausias tame regione. Trasa – 3 km. Ski pasas brangesnis – 90–120 zlotų dienai. Tačiau čia yra ką veikti ir pradedantiesiems ir ekstremalams: apstu raudonų, mėlynų ir juoda sportinė trasa. Vakare po sočios vakarienės ruošiamės į Slovakiją už 7 km.

Užtrukome 4 darbo dienas, patyrėme neišdildomų įspūdžių, sutikome daug mielų žmonių ir pasisėmėme kalnų energijos.

Degustuojame alų. Kitą dieną – pasirinktinai: arba grįžtame į labiausiai patikusį kalną, arba važiuojame ant dar vieno naujo. 

Paskutinė diena: prasičiuožimas ant pirmos dienos kalniuko iki pietų, pietūs, poilsis ir pavakare kelionė namo. Ketvirtadienio rytą apie 6 val. jau esame Lietuvoje.

Taigi užtrukome 4 darbo dienas, patyrėme neišdildomų įspūdžių, sutikome daug mielų žmonių ir pasisėmėme kalnų energijos. Šios kelionės organizatorius ir smulkesnė informacija.

P.S. Konkursas. Laimėkite porinius kvietimus į Druskininkų „Snow areną“. Dalyvaujantys konkurse el. paštu slides@15min.lt siųskite iliustruotus įspūdžius iš slidinėjimo kurortų. Apdovanosime pirmuosius 10 publikuotų straipsnių autorių.

Druskininkų Snow arenos dovanų kupono pavyzdys
Druskininkų Snow arenos dovanų kupono pavyzdys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius