Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas. Ant snieglentės - pasitikti pavasario

Pasitikti pavasarį nusprendėme snieguotuose kalnuose. Tad Kovo 11-ąją su draugais automobiliu, išvažiavome į Čekijos kalnų kurortą Špindlerūv Mlynas.
Slidinėjimas Čekijoje, Špindlerūv
Slidinėjimas Čekijoje, Špindlerūv / Tomo Balžeko / 15min nuotr.

Visi „Slidininkų blogo“ įrašai

Sudetų kalnų Krkonošės slėnyje įsikūręs Špindlerūv Mlynas yra netoli Čekijos sienos su Lenkija, todėl kurorto link važiavome ir Lenkijos keliais.

Pravažiuodami Lenkiją, matėme parskrendančius gandrus, besipliuškenančias upėje gulbes, skabinėjančias medžius stirnas. Tikrai pavasaris ant nosies, pagalvojau, negi už kelių šimtų kilometrų yra sniego? Pasirodo, yra. Įvažiavus į kalnuotas vietoves, mus pasitiko tikra žiema, medžiai apšerkšniję, keliai aplediję, pavasario – nė kvapo. Pasiekėme kelionės tikslą, jaukų pensioną „Šv. Petras“ http://www.penzionsvatypetr.cz/index-en.php. Kadangi namai visai šalia slidinėjimo trasos, automobilio nebeprireikė - visur vaikščiojome pėstute.

Trasos kokybiškos
Patys kalnai tikrai gražūs, trasų nėra tiek daug kaip Austrijos, Prancūzijos ar Italijos Alpių kurortuose, bet jos paruoštos gerai, keltuvai greiti, eilių beveik nėra, aptarnavimas be priekaištų. Žodžiu, skųstis nėra kuo, o pasimėgauti tikrai galima.

Be trasų, su draugais išbandėme čiuožimą bekele. Labai saldu čiuožti šviežutėliu sniegu snieglente, jausmas tarytum skristum oru, kristi malonu, o darbas ir rūpesčiai neegzistuoja. Dar nepaminėjau, jog čia yra gerai paruoštų „snowparkų“ snieglentininkams, tad ekstremalai labai laukiami.


View Larger Map

Kainos nesikandžioja
Keltuvo nuomos kaina trim dienoms atsiėjo 180 Lt žmogui. Kuo ilgesniam laikui nuomojiesi, tuo  pigiau kainuoja. Viena nakvynė vidutiniame viešbutyje arba nedideliuose apartamentuose žmogui kainuoja apie 50-100 Lt. Maistas vietinėse kavinėse nėra brangus, bet gardžiai pagamintas. Alaus bokalas ar vyno taurė atsieina apie 4,5 Lt, antras patiekalas apie 20 Lt, sriuba – 7 Lt.

Kelionė pirmyn ir atgal sudaro 2000 km, degalai kelionei automobiliu kainavo apie 500 Lt.

Geras oras ir mažai žmonių
Tikriausiai gerai, kad pasirinkome tokį kelionės laiką - beprasidedant pavasariui, žmonių nedaug, oras geras ir sniego užteko. Kaip minėjau, jo buvo daug, nuo 75 iki 170 cm ant kalno, taigi ir malonumo netrūko.

Žodžiu, norėčiau rekomenduoti Špindlerūv Mlyno kurortą. Tai geras tarpinis variantas tarp tolimųjų Alpių ir artimosios Latvijos, kainos ir kokybės santykis puikus, kelionė automobiliu neprailgsta, o žiemiškų malonumų - į valias.

Daugiau informacijos apie kurortą: http://www.spindleruv-mlyn.com/en/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius