Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sniego tinklinio čempionatas ištrins ribą tarp žiemos ir vasaros

Šiltasis metų sezonas į Lietuvos paplūdimio tinklinio aikšteles kviečia vis daugiau šio sporto entuziastų, tačiau tik nedaugelis jų žino, kad tinklinį kuo puikiausiai galima žaisti net ir ant sniego. Sniego tinklinis yra ypatingai populiarus Austrijos Alpėse, kur vyksta jau tradiciniais tapę šios sporto šakos turnyrai. Ši pramoga gegužės 31 dieną pirmą kartą bus pristatyta ir Lietuvos gyventojams – Druskininkų miesto šventės metu „Snow Arenoje“ vyks pirmasis sniego tinklinio turnyras.
Snow tinklinis 2014
Snow tinklinis 2014

„Paplūdimio tinklininkų bendruomenėje sniego tinklinio turnyras sulaukė labai daug susidomėjimo ir praėjusių metų Lietuvos čempionato prizininkai nusiteikę kovoti dėl čempionų taurės sau neįprastose sąlygose, todėl galima tikėtis, kad šis turnyras taps ne tik gera pramoga, bet ir nustebins sportininkų profesionalumu“ ,- sako Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas Paulius Mačiulevičius.

Sporto ir pramogos derinys

Nors iš pirmo žvilgsnio sniego tinklinis gali pasirodyti tik pramoga, tačiau Austrijos tinklinio federacija jau pripažino šią tinklinio versiją atskira ir oficialia sporto šaka.

Anot P. Mačiulevičiaus, tokios varžybos Alpėse rengiamos jau daugiau nei dešimtmetį, o įvairūs šou elementai šių varžybų metu slidinėjimo kurortų lankytojus vilioja nepraleisti nei vienų varžybų:

„Be tinklinio varžybų vyksta daug pramoginių elementų, koncertuoja grupės, vyksta įvairūs žaidimai su publika. Turnyruose žaidžia tiek mėgėjai, tiek tinklinio profesionalai, tačiau pastariesiems sniego tinklinis yra veikiau pramoga, o ne rimtas iššūkis. Vis dėlto lemiamose varžybose niekas nenori pralaimėti, todėl galima pamatyti tikrai aukšto lygio tinklinį“ ,- sako Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas.

Nors iš pirmo žvilgsnio sniego tinklinis gali pasirodyti tik pramoga, tačiau Austrijos tinklinio federacija jau pripažino šią tinklinio versiją atskira ir oficialia sporto šaka.

Pirmą kartą rengiamas turnyras reikalauja nemažai jėgų ir iš organizatorių, kurie stengiasi, kad pirmasis sniego tinklinio turnyras atitiktų visus šios nestandartinės sporto šakos reikalavimus:

„Labai tikimės, kad šis turnyras taps geru startu ateities sniego tinklinio pasiekimams Lietuvoje. Ruošiamės šiam renginiui išties atsakingai ir pažadame, kad reginys bus išskirtinis visais požiūriais“ ,- teigia „Snow Arenos“ vadovas Andrius Stasiukynas.

Reikia universalumo

Paplūdimio ir sniego tinklinis yra giminingos sporto šakos, tačiau turi ir tam tikrų specifinių pasiruošimo reikalavimų:

„Žaidimo specifika panaši, tik ant sniego judėjimas yra lėtesnis. Slidu, todėl reikia kur kas geresnės koordinacijos, žaidžiama su bateliais, šuoliai nuo minkšto pagrindo nėra tokie aukšti, o dėl sušalusių rankų perdavimas pirštais sunkiai įmanomas“ ,- sniego tinklinio specifiką komentuoja P.Mačiulevičius.

Anot jo, jei tinklininkas gerai išmano paplūdimio tinklinio žaidimo detales, tai labai tikėtina, kad jas galės puikiai pritaikyti ir sniego tinklinio aikštelėje, tačiau priprasti prie kitų sąlygų be jokios abejonės prireiks šiek tiek laiko.

„Snow Arenos“ vadovas A.Stasiukynas teigia, kad pirmajame sniego tinklinio turnyre gali dalyvauti visi – ir tinklinio mėgėjai, ir profesionalai.

„Manome, kad nestandartinė danga sulygins visų dalyvaujančių tinklininkų šansus laimėti arba pralaimėti. Bet kokiu atveju svarbiausia yra sportinis užsidegimas ir noras parodyti viską, ką sugebi, todėl manau, kad aistros ant sniego tiesiog liepsnos“ ,- sako arenos vadovas.

Norintys užsiregistruoti šiame sniego tinklinio turnyre Druskininkuose visą reikalingą informaciją gali rasti „Snow Arenos“ internetinėje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius