Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriškos lažybos: dainininkas L.Pačkauskas su draugu santykius aiškinsis baidarių lenktynėse „Snow Kayak 2014“

Kas yra greitesnis – snieglentininkas ar slidininkas? Dainininkas, prodiuseris ir snieglenčių instruktorius Lukas Pačkauskas neseniai grįžo iš Austrijos, kur dalyvavo slidinėjimo stovykloje. Kartu su juo kalnuose slidinėjo ir „Snow Guru“ instuktorius Marius Širvinskas. Kaprūno kurorte tarp vyrų įvyko ginčas, kurį spręsti jie nutarė Lietuvoje.
Vyriškos lažybos: dainininkas L.Pačkauskas su draugu santykius aiškinsis baidarėse
Vyriškos lažybos: dainininkas L.Pačkauskas su draugu santykius aiškinsis baidarėse / "Snow arenos" nuotr.

„Slidinėjimo stovykloje įvyko labai rimtos lažybos ir trauktis tikrai neketinu. Mikas yra kalnų slidinėjimo fanatikas, o man arčiau širdies – snieglentės. Tai dabar ir išsiaiškinsime, kas yra kietesnis – slidininkas ar snieglentininkas“, – sako L.Pačkauskas.

"Snow arenos" nuotr./Vyriškos lažybos: dainininkas L.Pačkauskas su draugu santykius aiškinsis baidarėse

Jis su kolega M.Širvinsku jau kelis metus iš eilės organizuoja slidinėjimo stovyklas užsienyje, kurių tikslas – uždegti žmones aistra kalnams ir žiemos sportui. Stovyklose naujokai ir pažengusieji mokosi slidinėjimo technikos, savo įgūdžius tobulina ir instruktoriai.

„Šiose stovyklose vyksta smagūs dalykai. Nežinau juokais ar ne, bet Lukas įgėlė man, kad jis greičiau už mane nuo kalno nusileistų net sėdėdamas vonioje. Aš priėmiau tai labai asmeniškai. Sužinojęs, kad vyks leidimosi nuo kalno varžybos su baidarėmis varžybos, iš karto jį iškviečiau į dvikovą“, – pasakoja M.Širvinskas.

Vos grįžę į Lietuvą instruktoriai užsiregistravo dalyvauti „Snow Kayak 2014“ varžybose. Jų dalyviai pirmąją pavasario dieną sės į vienvietes baidares ir varžysis leisdamiesi nuo Druskininkų „Snow Arenos“ kalno.

"Snow arenos" nuotr./Vyriškos lažybos: dainininkas L.Pačkauskas su draugu santykius aiškinsis baidarėse

Nuvykę į Druskininkus pratęsti slidinėjimo malonumų ir pamatę, kad trasa jau yra paruošta varžyboms, draugai paprašė organizatorių leisti išbandyti ekstremalią pramogą. Jie abu sėdo į baidares ir pabandė palenktyniauti.

„Labai įdomus jausmas, nes, pasirodo, baidarę ant sniego valdyti yra žymiai sunkiau nei vandenyje ir labai lengva apsiversti. Šiandien vienas kitam padėjom ir finišavom beveik kartu, bet šeštadienį nebus jokių draugysčių“, – žadėjo Lukas.

M.Širvinskas labiausiai nerimauja dėl to, kad tai – visiškai neprognozuojamas sportas. Jeigu baidarė ima suktis, finišo liniją gali kirsti ir pasisukęs šonu, ir nugara.

"Snow arenos" nuotr./Vyriškos lažybos: dainininkas L.Pačkauskas su draugu santykius aiškinsis baidarėse

„Nors nusileidimas pakankamai ekstremalus, traumų tikimybė labai maža. Nebent kas nors specialiai užvožtų irklu per galvą. Nors pagalvojus, čia labai gera strategija eliminuoti priešininką“, – kolegai irklu pagrasino M.Širvinskas.

L.Pačkauskas grasinimus liepė pasilaikyti varžybų dienai ir net neabejoja, kad šeštadienį išsispręs jų ginčas ir lažybų nugalėtojas.

Varžybų dieną rungtis dėl „Snow Kayak 2014“ nugalėtojo titulo susirinks daugiau nei du šimtai ekstremalaus sporto gerbėjų. Nuo kalno su baidare leisis ir dainininkė Neringa Šiaudikytė, jos mylimasis, šokėjas Tomas Uroška. Varžybas ves Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus. Vyr. teisėjos pareigos šiemet teko televizijos laidų vedėjai Vladai Musvydaitei.

Vyrai ir moterys rungsis atskirai. Varžybų organizatorius, „Snow Arenos“ vadovas Andrius Stasiukynas sako, kad šiemet dalyviams paruošta ilgesnė, nei buvo iki šiol trasa.

„Jau baigėme visus pasiruošimo ir trasos formavimo darbus, liko tik pripildyti baseiną, kuris bus finišo atskaitos taškas. Šiemet varžybų trasa sieks 250 metrų. Dalyviai sušilti galės pirtyje, kubile ar prie laužo. Renginyje laukiame ne tik varžybų dalyvių, bet ir žiūrovų. Jiems pažadame daug geros M-1 Skybox  muzikos, konkursų ir malonių staigmenų, išalkusius vaišinsime kareiviška koše“, – apie renginį pasakoja A.Stasiukynas.

Varžybų nugalėtojams atiteks kelionių agentūros „Go Planet Travel“ įsteigtas prizas – 7 dienų kelionė į Turkiją su paslauga „viskas įskaičiuota“. Antrosios ir trečiosios vietos laimėtojai gaus pusmečio „Snow Arenos“ abonentus.  

Luko pirmasis bandymas nusileisti nuo „Snow Arenos“ kalno su baidarėmis:

VIDEO: Snow Kayak 2014

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius