-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Europos slidinėjimo parkai kiekvieno skoniui

Sakoma, kad snieglentė atsirado iš riedlentės ir banglentės (ir, aišku, slidžių) simbiozės – tada, kai adrenalino fanatikams smėlio, jūros ir betono pradėjo neužtekti. Pastarąsias kelias dešimtis metų šis sportas baigia išaugti iš lenktyniavimo su slidininkais trasose (ir, be abejo, jų nervinimo) į laisvąjį stilių ir sniego parkus.
Slidinėjimas
Slidinėjimas / Asmeninio archyv. nuotr.

Žinoma, vis labiau populiarėjant freestyle slidinėjimui, slidininkų parkuose kartais matome net daugiau. Tokių parkų, pilnų rampų, vamzdžių, turėklų ir kitų figūrų, Europoje yra net labai gerų, o čia dalinamės pačiais įdomiausiais.

1. Vans Penken Park

Mayrhofenas, Austrija

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Slidinėjimas Zillertalyje, ant Hintertuxer Gletscher  ledyno
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Slidinėjimas Zillertalyje

Vos už 70 km nuo Innsbrucko, saulėtoje aktyviuoju vadinamo Penken kalno pusėje, Vans Penken Parkas tęsiasi per visą jo šlaitą. Šis parkas turi keletą vietų specialiai pritaikytų pagal įgudimo lygį visiems nuo naujokų iki profesionalų, bet didžioji dalis skirta tiesiog tam, kad būtų smagu. Čia dirba patyrę figūrų formuotojai ir inžinieriai, kad parkas veiktų nepriekaištingai visą sezoną, tad dėl dažno performavimo, jo paviršius nuolat kinta ir kaskart atsiranda kas nors naujo.

VIDEO: Vans Penkeno parkas

Šis parkas turi keletą vietų specialiai pritaikytų pagal įgudimo lygį visiems nuo naujokų iki profesionalų, bet didžioji dalis skirta tiesiog tam, kad būtų smagu.

Čia į reikalą žiūrima progresyviai ir paisoma naujausių snowboardingo ir freeskiingo tendencijų, tad įdomių vietų šuoliams visada yra daugiau nei daugelyje kitų parkų. Čia paprastai būna 11 tramplinų, 34 įvairios dėžės ir turėklai, pusvamzdis ir t.t. 2010-aisiais Vans Penken Parkas buvo išrinktas geriausiu Europos parku. Taip pat čia vyksta garsusis muzikos ir sniego festivalis Snowbombing. Tame pačiame kurorte yra ir kitas, ne mažiau mėgstamas Burton sniego parkas.


2. Valpark, Val d’Isere, Prancūzija

Val d‘Isere kurorte snieglentė ir snieglentininkai yra labai palaikomi ir mylimi. Ant viso kalno nėra nė vienos trasos, kur nebūtų galima leistis snieglente. Tai reikšmingas dalykas, nes nemažai parkų turi zonas, į kurias patekti su snieglente draudžiama. Valpark yra suskirstytas į tris zonas – vaikams, patyrusiems ir snieglenčių krosui. Kiekvienoje jų (gal tik išskyrus pirmąją, kur figūros atitinkamai paprastesnės) rasite įvairių tramplinų šuoliams, pusvamzdį ir t.t. Prancūzų Snieglentės federacija šiam parkui suteikė aukščiausius įmanomus įvertinimus ir laiko šį parką vienu geriausių visame pasaulyje.

VIDEO: Valparkas Prancūzijoje

3. Les Deux Alpes, Venosc ir Mont-de-Lans, Prancūzija

Les Deux Alpes parkas keičia savo lokaciją, priklausomai nuo metų laiko. Vasarą jis įsikūręs ledyno viršūnėje, 3600 m aukštyje, ir metams bėgant pelnė reputaciją kaip geriausia laisvojo stiliaus mėgėjų vieta visame pasaulyje. Žiemą parkas persikelia žemiau – į 2600 m aukštį. Nors vietos skirtingos, jas prižiūri tie patys, jau nebe pirmus metus dirbantys, tik parko priežiūrai nusamdyti specialistai. Parkas įrengtas kaip skirtingos trasos, sunkiausioje yra trys turėklai, du qarter pipes ir S formos turėklas prieš finišą. Žinoma, tai trasa patyrusiems slidinėtojams, nuo kurios turbūt pradėti nereiktų. Be šios trasos, yra ir 120 m ilgio ir 5 m aukščio ilgio pusvamzdis, daug tramplinų ir kitų figūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius