-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas. Kelionė ir slidinėjimas Italijoje, „Dolomiti Superski“ regione (nuotraukos, video)

„Skaidriai žydras dangus, nuostabios kalnų viršūnės, purus ir baltas sniegas, saulėtos dienos, plačios trasos... ir slidininko svajonė išsipildo...“ G.Kenstavičius.
Arkliai tempia slidininkus Armentarola miestelio link.
Arkliai tempia slidininkus link Armentarola miestelio / Gvido Kenstavičiaus nuotr.

Aprašymas

Dolomiti Superski“ slidinėjimo regionas yra išsidėstęs Trentino-Alto Adige/Südtirol ir Veneto regionuose, Šiaurės Italijoje. Šis regionas išskirtinis tuo, kad yra įsikūręs dolomitinėse Alpėse ir yra preliminariai įrašytas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą kaip gaivinančiai gražūs, atimantys žadą kalnai, turintys didingai stačius šlaitus. Prieš 200 mln. metų iš pirmykščio Tetide vandenyno iškilo dolomitinės Alpės, todėl galima teigti, kad Jūs slidinėsite ant koralinių klodų. Dolomitinėse Alpėse yra pavienių masyvių kalnų (Sella 3151 m, Marmolada 3342 m, Antelao 3264 m, Civetta 3220 m, Le Tofane 3243 m, Catinaccio 2981 m, Pale di San Martino 2996 m), keletas ledynų ir daugybė ežerų (Misurina, Alleghe, Dobbiaco, Levico, Caldonazzo, Braies).

Slidinėjimo sričių trasų parametrai

„Dolomiti Superski“ slidinėjimo regioną sudaro 12 sričių, kurių bendras trasų ilgis siekia net 1200 km, o keltuvų skaičius – 490.

Trasų keltuvų darbo laikas yra įvairus, pvz., 8:30-16:15, 9:00-16:30, 8:25-16:40. Ant kiekvieno keltuvo yra parašytas jo numeris, pavadinimas, darbo laikas. Prie kai kurių keltuvų yra lentelė su tokiais parametrais: keltuvo ilgis (m), pakėlimo greitis (m/s), pakėlimo laikas, našumas (žmonių/h), lyno storis (mm) ir pan.

Slidinėjimo srities tinklapiuose galite rasti informacijos apie trasas (numerius, pavadinimus, ilgius), keltuvus (numerius, pavadinimus, darbo laikus, ilgius, tipus) ir oro prognozes.

Slidinėjimo pasai (Skipass)

Slidinėjimo vieta, laikotarpis, amžius bei dienų skaičius lemia slidinėjimo kainą. Studentams nuolaidų nėra. Vaikams iki 8 metų slidinėjimas nemokamas (galioja taisyklė – „vienas vaikas vienam tėvui“)! Slidinėjimo pasą galima nusipirkti miestelyje (ieškokite užrašo „SKIPASS“) arba prie keltuvų (ieškokite užrašo „CASSA“). Kainininką 2009 metams žiūrėkite čia, o kainų skaičiuotuvą rasite čia.

Slidinėjimo pasą galima pirkti ir vienai iš 12-os sričių, bet tokiu atveju slidinėti bus galima tik tame slėnyje. Pilno paso kaina už pasirinktos vienos srities skipass kainą yra didesnė tik apie 15-30 eurų. Todėl didžioji dalis slidininkų perka skipass visam regionui ir slidinėti gali visose srityse. Slidinėjimo dienų skaičiaus pasirinkimą lemią Jūsų atostogų trukmė ir piniginė. Aš rekomenduoju išsipirkti 6 dienų pilną pasą, kuris vadinasi taip pat kaip ir regionas - „Dolomiti Superski“.

Kelionė nuosavu transportu

Kelionės maršrutą Vilnius(Lietuva)-Badia(Italija) rasite paspaudę nuorodą apačioje:


A taškas – maršruto pradžia – Vilnius.
B taškas – Lenkijos sostinė Warszawa.
C taškas – nakvynė Čekijoje, Mikulov mieste, viešbutyje „Aurelius“.
D taškas – pigi maisto parduotuvė Vokietijoje „Aldi SÜD“.
E taškas – žymi trumpesnį kelią St2093, kuriuo rekomenduoju važiuoti, kadangi prieš Rosenheim miestą automagistralėje E52/E60 susidaro didelės automobilių spūstys. Be to, važiuodami trumpesniu St2093 keliu pamatysite gražių Vokietijos kaimų bei sutaupysite laiko.
F taškas – maršruto pabaiga – Badia, Italija.

Iš Italijos į Vilnių grįžome tuo pačiu maršrutu, tiktai be nakvynės. Buvo du vairuotojai, todėl pakaitomis važiavome be sustojimo ir užtrukome apie 25 val.

Slidinėti važiavome su nuosavu inventoriumi: slidėmis, batais, lazdomis, šalmais.
Vienam žmogui 10 dienų kelionė (6 dienos slidinėjimo) kainavo apie 1500 Lt.
Kelionės trukmė: nuo 2009-01-23 iki 2009-02-01.

Kelionės ypatumai

Tik įvažiavus į Lenkiją iš karto pasitiko pasienio kontrolė. Iš šalia kelio stovėjusios mašinos išlipusios dvi pasienietės sustabdė mus ir paprašė pasų, paklausė kur vykstate, ką vežate. Mus užlaikė 10 min., o pasus tikrino naudodamos padidinamąjį stiklą. Daugiau niekur kitur prie valstybių sienų sustabdyti nebuvome, tik prie minėtos Lietuvos-Lenkijos sienos.

Per Varšuvą važiavome 45 min., eismo intensyvumas buvo mažas.

Lenkijos degalinių kuro kainas galite pažiūrėti čia.

Prieš įvažiuojant į Čekiją pasienyje reikia susimokėti kelių mokestį. Tai padarysite įsigiję klijuojamą vinjetę kioskelyje „VINJETY“. Kaina lengvajam automobiliui (svoris iki 3,5 t) 7 dienoms yra 220 kronų (27 Lt), 1 mėnesiui – 330 kronų (40 Lt), 1 metams – 1000 kronų (121 Lt). Daugiau informacijos apie Čekijos automobilių kelių sistemą, kelių mokesčius, atliekamus darbus bei apribojimus rasite šiuose tinklapiuose: http://www.rsd.cz/en, http://www.motorway.cz/, http://www.dopravniinfo.cz/default.aspx.

Po ilgos 17 val. kelionės apsistojame Čekijoje, jaukiame Mikulov miestelyje, kuriame rekomenduoju praleisti vakarą: pasivaikščioti, apžiūrėti gražius pastatus, architektūrinius paminklus, apsilankyti jaukiose vietinėse vyninėse ar restoranuose, kurie tikrai nėra brangūs. Nakvynės kainos gražiame viešbutyje „Aurelius“ yra vienos iš pigiausių visame Mikulov miestelyje: 2 vietų kambarys – 1000 kronų (121 Lt), 3 vietų – 1100 kronų (133 Lt), 4 vietų – 1200 kronų (145 Lt). Prieš vykstant į kelionę rekomenduoju rezervuotis kambarius internetu. Jeigu norite nakvoti kitame viešbutyje Čekijoje, ieškokite jų čia.

Austrijoje už važiavimą magistralėmis ir greitkeliais reikia susimokėti kelių mokestį. Tai padarysite įsigiję klijuojamą vinjetę iš degalinių. Kaina lengvajam automobiliui (svoris iki 3,5 t) 10 dienų yra 7,70 eurų, 2 mėnesiams – 22,20 eurų, 1 metams – 73,80 eurų. Taip pat reikia atskirai mokėti spec. punktuose vienkartinius mokesčius už šiuos kelius: A9, A10, A11, A13, S16. Kadangi mūsų maršrutas eina A13 keliu, tai reikėjo sumokėti 8,00 eurus. Daugiau informacijos apie Austrijos automobilių kelių mokesčius rasite čia.

Austrijos degalinių kuro kainos: dyzelinas, 95 benzinas.

Italijoje už važiavimą automagistralėmis reikia susimokėti vienkartinius mokesčius. Kadangi mūsų maršrutas eina A22 (Brennero-Modena) keliu. A22 keliu važiavome nuo Brennero punkto iki Bressanone punkto, todėl reikėjo sumokėti 2,50 eurų. Mokesčiai sumokami spec. įrengtuose punktuose ant eismo juostų. Daugiau informacijos apie Italijos automobilių kelius rasite čia, o apie A22 automagistralę – čia.

Italijos degalinių kuro kainas rasite čia.

Apsigyvendinimas Italijoje

Prieš 2-3 mėnesius iki kelionės pradžios pageidautina rezervuotis gyvenamąjį būstą. Jo suradimas yra labai svarbus, sudėtingas bei pakankamai ilgas procesas.

Mano šeima apsigyveno šalia „Dolomiti Superski“ slidinėjimo regiono trasų, Badia kaime, gyvenamajame name „Paracia“. Namas yra naujos statybos, šalia miškų ir įspūdingo grožio Dolomitinių Alpių kalnų. Būstas yra labai jaukus, gražus, yra specialus šildomas kambarys laikyti slidėms ir batams. Nuo namo iki slidinėjimo trasos yra 200 m atstumas, tad apie 50 m užlipame į kalną ir padaryta specialia trasa nučiuožiame apie 150 m iki pagrindinių trasų. Iš pagrindinių trasų iki namo galima parčiuožti tiesiai iki durų. Labai patogu, kad šalia gyvenamosios vietos yra trasos, nes galima patogiai nusigauti iki trasų bei grįžti namo pavalgyti. Kaina vienam žmogui vienai nakčiai yra 20 eurų.

1 slidinėjimo diena (2009-01-25)

Slidinėjome Alta Badia srityje, kurios trasos išsidėsčiusios 1400-2200 m virš jūros lygio. Iš viso slėnyje yra 95 trasos, kurių ilgis siekia 130 km. Lengviausių (mėlynų) trasų yra 70 km, vidutinių (raudonų) 52 km ir sunkiausių (juodų) 8 km. Trasos yra įvairaus platumo bei ilgio. Žmonių trasose gana daug, bet prie keltuvų eilių nėra. Vienos dienos šiai sričiai pažinti tikrai užtenka.

Mano mėgstamiausios trasos yra 23, 16B ir 27. Šalia namų yra 27 trasa, todėl iki trasų keltuvų darbo laiko pabaigos slidinėjau šia trasa.

Iš viso tą dieną trasomis nučiuožiau 41 km, pakilau keltuvais 33 kartus.

2 slidinėjimo diena (2009-01-26)

Slidinėjome Kronplatz srityje. Iš namų nučiuožėme 27 trasa į apačią prie kelio esančio „Freeskibus“ stendo ir laukėme atvykstančio nemokamo autobuso, kuris veža iš 27 trasos (Sompunt/Sponata) į Piculin miestelį. Autobusų tvarkaraštį rasite čia. Kelionės trukmė 20 min. Atvykę į Piculin miestelį keltuvais bei trasomis vykstame į Kronplatz kalno 2275 m viršūnę pasigrožėti kerinčia panorama. Kronplatz srityje labai lengva orientuotis, kadangi yra tik vienas didelis kalnas, kurio viršūnė panaši į kupolo formą. Viršūnėje yra restoranas, medicinos punktas, gultai pasidenginti prieš saulę ir pailsėti. Yra speciali aptverta trasa 800 m ilgio su tramplinais pavadinta „Snowpark Kronplatz“. Čia tikrai ras patinkančią trasą ir pradedantysis, ir mėgėjas, ir ekspertas. Šioje srityje yra daug pradedančiųjų. Dominuoja kabinos tipo keltuvai, todėl teks priprasti prie slidžių nusiėmimo bei užsidėjimo. Mėlynose bei raudonose trasose slidininkų yra daug, o juodose – vidutiniškai. Prie keltuvų (išskyrus prie juodų trasų) susidaro nedidelės žmonių eilutės ir tenka palaukti tik apie 2-3 minutes. Po puikiai praleistos dienos Kroplatz srityje nučiuožėme atgal į Piculin miestelį, į automobilių stovėjimo aikštelę prie „Freeskibus“ stendo ir laukėme į namus vežančio nemokamo autobuso. Mano nuomone, Kronplatz srityje pačiuožinėti užtenka 2 dienų.

Mano mėgstamiausia trasa yra juodoji, kurios numeris yra 1. Tai stati, ilga (4950 m), nenuspėjama trasa.

Kronplatz trasų planą rasite čia.

Iš viso tą dieną trasomis nučiuožiau 54 km, pakilau keltuvais 26 kartus.

3 slidinėjimo diena (2009-01-27)

Kadangi tą dieną smarkiai snigo bei buvo tirštokas rūkas, tai slidinėjome jau aplankytoje Alta Badia srityje. Snigo iki 12 val. dienos ir sniego storis siekė apie 6-8 cm. Labai smagu slidinėti ant puraus sniego, ypač pačiame ryte, kai trasoje yra tik keli slidininkai. Žmonių tą dieną buvo mažiau nei įprasta, greičiausiai dėl suprastėjusių oro sąlygų.

Iš viso tą dieną trasomis nučiuožiau 45 km, pakilau keltuvais 32 kartus.

4 slidinėjimo diena (2009-01-28)

Mūsų šiandienos tikslas – pakilti į 3265 m aukštį ir pamatyti Marmolada (3343 m) kalną. Automobiliu važiavome apie 7 km iki Corvara miestelio. Automobilį palikome mokamoje (3 eurai) aikštelėje prie 19 keltuvo.

Tada oranžine Sella Ronda trasa nuvykome iki Arabba miestelio. Nusiimame slides, pereiname gatvę ir einame apie 100 m į 02 keltuvą (70 vietų gondolą). Prie 02 keltuvą yra užrašas „Marmolada“ – tai reiškia, kad šiuo keltuvu reikia vykti link Marmolada kalno. Čiuožiame iki 10 keltuvo bei pakylame. Tada čiuožiame iki 12 keltuvo ir pakylame. Passo Padon 2370 m kalne buvo didžiulis ir šaltas vėjas, tad iš karto leidomės gražiomis, mišku apsuptomis trasomis iki Malga Ciapela 1446 m miestelio. Tada trimis iš eilės gondolomis (Nr. 41, 42, 43) slidininkų grupelės po 70 žmonių kilo į Punta Rocca 3265 m punktą. Štai čia yra aukščiausia bei arčiausiai Marmolada kalno esanti vieta, į kurią gali pakilti slidininkai bei pasigrožėti nuostabiais kalnais ir žinoma, nučiuožti žemyn mėgaujantis geru oru, fantastiška gamta. Passo Rocca punktą pasiekėme 12:00 val. Oro temperatūra buvo -10°C. Tada leidomės raudomis ir mėlynomis trasomis bei laikėmės Arabba miestelio krypties. Atvykę į Arabba atradome plačią, trumpą juodą ir raudoną trasą, esančią šalia 5 keltuvo (4 vietų kėdutės). 5 kartus nusileidę šia puikia trasa tęsiame maršrutą žaliąja Sella Ronda trasa iki Corvara miestelyje esančio automobilio.

Šis maršrutas yra gana sudėtingas, tad vykti į 3265 m aukštį rekomenduoju pažengusiems slidininkams.

Iš viso tą dieną trasomis nučiuožiau 42 km, pakilau keltuvais 21 kartą.

5 slidinėjimo diena (2009-01-29)

Šiandienos tikslas – aplankyti Lagazuoi (2778 m) kalną bei pamatyti garsųjį Cinque Torri (liet. Penki Bokštai). Lagazuoi ir 5 Torri pristatymo vaizdinę medžiagą žiūrėkite čia. Šiame regione I Pasaulinis karo metu buvo fronto linija.

Šis maršrutas yra gana painus, todėl aprašysiu kuo detaliau.

Iš Badia miestelio pakilome 64 keltuvu, tada leidomės 26 ir 25 trasomis iki 54 keltuvo, kuris perkelia per kelią. Tada 5 keltuvu pakilome, 16B trasa nusileidome, 30 keltuvu pakilome, 11 ir 9 mėlynomis trasomis nusileidome iki Armentarola kaime esančio viešbučio „Armentarola“. Iki čia nučiuožėme per 40 min. Šalia minėto viešbučio stovi aštuonviečiai taksi automobiliai, kuriais nuvykome į Passo Falzarego miestelį. Taksi mus vežė 15 min., kaina 5,00 eurai vienam asmeniui.

Pakilome 1 keltuvu (gondola) į Lagazuoi kalną, iš kurio atsiveria niekur kitur nematyta, įspūdinga Dolomitinių Alpių panorama. Tada nusileidus apie 200 m raudonąja trasa yra išsišakojimas į kairę ir dešinę puses. Mes pasukome į dešiniąją pusę raudonąja trasa, kuri po to pereina į mėlyną. Čiuožiame link 4 keltuvo, kuris kelia šalia gražuolių 5 bokštų - Cinque Torri. Pasigrožėję Cinque Torri bei kerinčia panorama, tęsiame nepamirštamą maršrutą. Čiuožiame iki 5 keltuvo (vienviečių kėdučių) ir pakylame, tada leidžiamės iki Fedare kaimo ir kylame 7 keltuvu (dvivietės kėdutės). Pakilę leidžiamės ta pačia trasa, bet ne iki 7 keltuvo pradžios, bet pakeliui nusukdami dešiniau į naują 2008 m. statybos keltuvą (dvivietės kėdutės), kuris nėra pavaizduotas trasų žemėlapiuose. Nučiuožėme raudona, vėliau pereinančia į mėlyną trasa iki Passo Falzarego kaimelyje esančio bei ryte pakiltu 1 keltuvo (gondolos). Eilėje pralaukėme 15 min. Gondola kelia 12 m/s greičiu. Vienu reidu transportuoja 70 žmonių. Taigi, antrą kartą šiandien pakilę į Lagazuoi kalną dar kartelį pasigrožime nepakartojamais gamtos vaizdais ir leidžiamės 200 m raudona trasa iki trasų išsišakojimo. Šį kartą pasukame kairiau (link Armentarola miestelio) raudonąja trasa.

Čiuožiant žemyn visai šalia matomi statūs ir aukšti kalnai. Vaizdelis tikrai geras! Vienoje vietoje ant uolienos yra užšalęs vanduo. Smagumėlis! Ši trasa labai mėgiama Italų bei užsieniečių, tačiau nėra keltuvų, nebent vėl važiuoti mokamu taksi iš Armentarola iki Passo Falzarego. Trasa yra 9 km ilgio, gale pereinanti į labai mažo nuolydžio mėlyną trasą. Po lėto bei ilgo judėjimo mėlynąja trasa pamatome arklius. Prie arklių vežimų yra pritvirtintos dvi virvės, į kurias slidininkai įsikimba iš abiejų pusių bei laikydamiesi yra traukiami apie 500 m link Armentarola. Kaina vienam žmogui 2,00 eurai. Po nuostabios bei nepamirštamos kelionės arkliu dar reikia pačiuožti lyguma apie 500 m iki Armentarola mietelyje esančio 12 keltuvo (tabletės). Pakilę leidžiamės mėlynąja trasa laikydamiesi kairės ir pasiekiame S. Cassiano miestelį apie 14:30 valandą. Tada kylame 11 keltuvu (geltonas bugeliukas), leidžiamės 23 trasa, kylame 6 keltuvu bei leidžiamės 17 trasa į miestelį La Villa. 17 trasa yra raudona ir juoda, tad galima pasirinkti pagal savo norus vieną iš dviejų variantų. Aš čiuožiau juodąja trasa, po to pakilau 55 keltuvu (funikulierius), tada paėjau apie 100 m iki 54 keltuvo (keturvietės kėdutės) ir persikėliau per gatvę, nučiuožiau iki 58 keltuvo bei pakilau, tada nusileidau iki 56 keltuvo ir pakilau. Iki keltuvų darbo pabaigos likus laiko porą kartų nusileidau šalia namų esančia 27 trasa.

6 slidinėjimo diena (2009-01-30)

Slidinėjome Cortina d‘Ampezzo srityje. Iš Badia automobiliu važiavome link Cortina d‘Ampezzo miesto. Maršrutą žiūrėkite čia. Nuvykus apie 34 km per 45 min. ir neprivažiavus Cortina d‘Ampezzo miesto, sustojome kairėje kelio pusėje prie „Socrepes“ keltuvo esančioje nemokamoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Slidinėjome Vakarinėje miesto pusėje. Šioje srityje 1956 m. vyko VII žiemos olimpinės žaidynės.

Kiekvienas slidininkas čia suras savo mėgstamą trasą. Yra daug mėlynų, keletas raudonų bei juodų trasų. Visos trasos yra gana plačios, pavojinguose ruožuose trasos yra tvarkingai aptvertos. Labai gražus vaizdas yra pakilus 30 keltuvu.

Tikrai rekomenduoju visiems paslidinėti šioje srityje. Jūs tikrai nenusivilsite!

Iš viso tą dieną trasomis nučiuožiau 54 km, pakilau keltuvais 29 kartus.

Informacija apie trasas:

· trasos turi savo numerius bei pavadinimus;
· trasos yra ženklinamos jos numeriu bei sudėtingumo spalva kiekviename šone;
· kiekvieną vakarą po keltuvų darbo laiko pabaigos trasos yra išlyginamos PistenBully sniego technika;
· pavojingi trasos ruožai yra aptveriami ryškiais (raudonais) tinklais;
· keltuvų bei kitų objektų, kurie yra šalia trasų ir pačios trasos ribose yra apjuosiami minkšta bei ryškios spalvos (oranžine) medžiaga;
· naktines trasas rasite čia;
· dauguma trasų yra plačios.

Pasitikrink internete kur, kada ir kiek slidinėjai „Dolomiti Superski“ regione.

„Dolomiti Superski“ siūlo nemokamą paslaugą įsigijusiems slidinėjimo pasus. Jūs galite internete pasitikrinti savo skipass istoriją, t.y. kur, kada ir kiek slidinėjote, aukščių skirtumų grafikus. Taigi, spauskite šią nuorodą. Tada įrašykite prie užrašo „Skipass 1-31 days. First numbers on your skipass“ į du laukelius skaičius, kurie yra ant Jūsų skipass, tada spauskite mygtuką „Check“. Jeigu norite pamatyti slidinėjimo ataskaitą, spauskite „Check“, o jeigu norite vaizdžiai žemėlapyje pamatyti buvimo vietą, spauskite „Show map + Livecam“.

Norėdami pamatyti mano slidinėjimo istoriją, įrašykite 87 ir 27983 skaičius.

Taigi, aš per 6 slidinėjimo dienas pakilau 168 keltuvais, nusileidau trasomis 266 km, aukščių skirtumas siekia net 52 km.

Kita informacija

· „Dolomiti Superski“ regiono keltuvai bei visa valdymo sistema yra labai kokybiška ir moderni, užtikrinanti saugumą bei gerą našumą.
· „Dolomiti Superski“ regionas iš kitų slidinėjimo regionų išsiskiria tuo, kad jis yra Dolomitinių Alpių teritorijoje.
· Trasos yra puikiai prižiūrimos, sužymėtos ženklais.
· Kavinių ir restoranų kalnuose yra daugybė. Sočiai papietausite už 10 eurų.
· Didžiųjų keltuvų vietose įrengti stacionarūs trasų žemėlapiai, atsuktuvų komplektai (skirti reguliuoti slidžių apkaustus).
· WC rasite daugumoje maitinimo įstaigų, keltuvų (gondolų, bugeliukų) įlipimo ir išlipimo punktuose.
· Asmeninės slidinėjimo pamokos 1 valandai kainuoja apie 38 eurus, bet įsigyjant daugiau valandų, mokantis slidinėti po pietų arba grupėse kainos yra mažesnės.
· Snieglentininkų yra labai mažai.
· Trasose galima pamatyti slidinėjimo sportininkų treniruotes ir net varžybas.
· Kai kuriose trasose yra specialūs slalomo ruožai su laiko matuokliais. Labai smagu pasivaržyti tarpusavyje! Pvz., Alpe di Siusi srityje yra speciali trasa „Speedtrap“, kurioje yra įrengtas greičio matuoklis.

Rekomendacijos

· Slidinėdami mūvėkite šalmą. Apie 90 % slidininkų turi šalmus.
· Nečiuožkite už trasų ribų.
· Slidinėdami saugokite save bei kitus.
· Važiuojant slidinėti įsigykite sveikatos draudimą ir Europos sveikatos draudimo kortelę.
· Žinokite keltuvų darbo laikus, kad spėtumėte grįžti į namus.
· Slidinėjant su savimi turėkite trasų žemėlapį.
· Stebėkite orų prognozes, kad galėtumėte tinkamai apsirengti bei susiplanuoti maršrutą iš anksto.
· Pasiklydote trasose? Tiesiog paklauskite keltuvų prižiūrėtojų ir Jums maloniai padės rasti kelią namo.
· Padėkite nukritusiems slidininkams atvežti pamestą inventorių.

Kelionės video medžiaga

Šių metų slidinėjimo akimirkos:

VIDEO: Arklys tempia apie 50 slidininkų link Armentarola miestelio
VIDEO: Čiuožiame mėlyna trasa Cortina d'Ampezzo srityje
VIDEO: Panorama nuo Kronplatz kalno
VIDEO: Panorama nuo Lagazuoi kalno
VIDEO: Vaikas mokinasi slidinėti
VIDEO: Val Gardena - Ski resort in Italy

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius