Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką veikti kalnuose, jei nenorite visų atostogų praleisti ant slidžių

Atostogų žiemą norisi dažnam - Lietuvoje vargina nuolat darganotas oras, pilkas dangus, spūstys keliuose ir paniurę praeiviai. Tačiau jei atostogoms turite vos savaitę, keliauti ten, kur dabar plieskia saulė ir ošia vandenynas, turbūt ne pati geriausia idėja. Tad lieka rinktis Europos kurortus, kurie šiuo metu siūlo mėgautis slidinėjimu. Tačiau klystate, jei manote, kad vienintelė pramoga tokiuose kurortuose yra leistis nuo kalno ant slidžių ar snieglentės - šiandien slidinėjimo kurortuose nuveikti galima kur kas daugiau. Ir tam net nebūtina stotis ant slidžių. Pažvelkime, kokias pramogas turistams siūlo lietuvių pamėgtas kurortas Tatrų kalnuose, Slovakijoje.
Tatralandia
Tatralandia / Flickr nuotr.

Vieta ir gurmanams, ir klubinėtojams

Tatrų kalnų regionas garsėja savo virtuve. Dauguma patiekalų čia tinkami lietuviškam skoniui, mat Slovakijoje populiarūs bulviniai patiekalai, kopūstai, pyragėliai ir t.t. Lankydamiesi Tatruose, būtinai paragaukite nacionalinio patiekalo Bryndzové halušky - virtų tešlos gabalėlių su brinza, lokše – krosnyje keptų bulvinių blynų ar Laskonky – purios tešlos pyragaičių su graikiniais riešutais ir kremu.

Žemuosiuose Tatruose veikia net 16 restoranų, kuriuose galima rasti ne tik tradicinių slovakiškų patiekalų, bet ir itališkos virtuvės ar burgerių. Dar perpus tiek vietų turistus vilioja Aukštuosiuose Tatruose.

Tačiau pramogos kalnuose laukia ne tik skrandžių. Įprasta manyti, kad laisvalaikis kalnuose - it sanatorija, kur nubusti reikia vos prašvitus, o užmigti dar gerokai iki vidurnakčio. Tačiau tai tėra mitas - slidinėjimo kurortuose verda ir naktinis gyvenimas. Žemuosiuose Tatruose esančiame kurorte veikia naktinis klubas „Happy end”, o Aukštuosiuose Tatruose vakarus galima leisti muzikiniame bare „Humno”. Abi pasilinksminimo vietos veikia iki paryčių, tad įtiks net labiausiai užkietėjusiems klubinėtojams.

VIDEO: Žiemos akimirkos Slovakijos Tatruose

Ektremalios pramogos - ne tik slidininkams

Tiems, kuriems slidinėti jau pabodo, bet norisi veiklos lauke - kurorte taip pat gausu pramogų. Pavyzdžiui, sniego motociklai, „Skifox” rogės, ekstremalių pomėgių mėgėjams - sniego BMX „Snowscoot”. Atostogaujantiems su mažaisiais nuo kalno siūloma leisti pripučiamomis rogėmis.

Ką veikti Aukštuosiuose Tatruose ras ne tik aktyvias pramogas mėgstantys. Norintiems ramesnio poilsio siūlomi net keli pažintiniai maršrutai pėsčiomis. Vienas jų veda iki Studeny potok krioklių, taip pat yra įvairaus sudėtingumo pėsčiųjų takų kalnais ar į muziejus.

Didžiausias vandens pramogų parkas

Flickr nuotr./Tatralandia
Flickr nuotr./Tatralandia

Liptovo regione Tatruose įsikūręs didžiausias vandens parkas Centrinėje Europoje „Tatralandia”. Parke įrengta daugiau nei 300 įvairių pramogų zonų, 26 vandens čiuožyklos ir 14 baseinų su gėlu ir jūros vandeniu, kurio temperatūra siekia nuo 26 iki 38°C net žiemos metu. Šiame parke galima ne tik čiuožti įvairaus aukščio čiuožyklomis, bet ir nardant stebėti povandeninį koralų pasaulį.

„Tatralandia” vandens parke taip pat įrengta pirčių zona, golfo simuliatorius, 5D kino salė, boulingas, restoranai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius