Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pačiam susiorganizuoti nebrangią, bet smagią slidinėjimo kelionę: Čekija, Slovakija

Ankstesniame straipsnyje slidinėjimo ekspertas Kernius apžvelgė slidinėjimo Austrijoje galimybes. Šį kartą - apie kitas šalis, kuriose galima slidinėti pigiau, bet ir komfortas bus mažesnis.
Jasna, Slovakija
Jasna, Slovakija / 123rf.com nuotr.

Tęsinys. Pirmąją dalį – patarimus apie Austriją skaitykite čia.

Rašykite „Slidininkų blog'ui“ ir laimėkite „Snow arenos“ prizus (konkurso taisyklės).

Čekijos slidinėjimo kurortas Czerna Hora

Ar patartina vykti automobiliu? Nuvažiuoti su savo automobiliu iki Čekijos ar Slovakijos nėra labai sunku, jei ekipaže turite su kuo pasidalinti vairavimo atsakomybe. Išvykus iš Vilniaus apie 6 ryto, jau apie 7-8 vakaro būsite vietoje. Iki Austrijos ar Prancūzijos vyksite kur kas ilgiau.

makalius.lt/Kerniaus nuotr./Czerna Hora
makalius.lt/Kerniaus nuotr./Czerna Hora

Ką vertėtų pasiimti susiruošus į slidinėjimo kurortą? Vienintelį ką reikėtų vežtis su savimi – slidinėjimo kostiumą. Jei vairuojate erdvų automobilį, tuomet nuomotis įrangą pigiausia Lietuvoje. Beje, lietuviai paprastai neskaičiuoja kelionės dienų, t.y.,  jei vykstate į Čekiją ir kelionėje sugaišite 2 dienas (pirmyn ir atgal), o slidinėsite 3, tuomet nuomos kaina bus už 3 dienas.

Slovakijoje ar Čekijoje slidinėjimo įranga yra akivaizdžiai sudėvėta, visai kita situacija yra Austrijoje ar Italijoje, o kainos artimesniuose kurortuose nebus tiek mažos, kad atpirktų įrangos „skurdumą“. Vykstant į Austriją ar Italiją, vežtis įrangos iš Lietuvos nesiūlau, nes ji tikrai sena, be to, ją reikės vežiotis su savimi.

Terme.bormio.it nuotr. /Slidinėjant Livinjo (Livigno) galima smagiai laiką leisti ir SPA.
Terme.bormio.it nuotr. /Slidinėjant Livinjo (Livigno) galima smagiai laiką leisti ir SPA.

Patogumai slidinėjimo kurortuose

Visi kalnų kurortai įsikūrę prie miestų ar miestelių, iki kurių kursuoja nemokami autobusai. Tad, maisto parduotuvių, kavinių ar restoranų tikrai rasite ir alkani nebūsite.

Jei pasirinksite skrydį iki Bergamo (Milanas) ir norėsite patekti į Bomeo, Livigno ar kitus kurortus, reikėtų žinoti, jog specialiai skrydžiams pritaikytų maršrutų nėra, tačiau viešasis transportas vakaruose tikrai yra išvystytas, tad, atskridę bet kuriuo metu, galėsite pasiekti savo kelionės tikslą. Patarimas – pasidomėkite iš anksto dėl tų visų traukinių ar autobusų, kad atvykus būtų mažiau streso ir klausimų.

Užsienyje susigaudyti geriausiai padeda kalbėjimasis su vietiniais ar daugiau žinančiais turistais.

Tyrinėdami autobusų ar traukinių tvarkaraščius, objektyviai įvertinkite tai, į kurią šalį vykstate, nes, ne paslaptis, jog italai nesidrovės, jei jums teks palaukti, o štai Austrijoje galioja šveicariška tvarka ir vokiškas punktualumas.

Aukštieji Tatrai tai aukščiausios kokybės vieta
Aukštieji Tatrai tai aukščiausios kokybės vieta

Ar verta vykti slidinėti į Lenkiją?

Lenkija – kalnų pradžia ir, mano nuomone, tai kažkas tarp Ignalinos ir Čekijos. Tai nėra kalnai. Kita vertus, Lietuvoje tikrai neturim jokių ypatingų kalnų, tad vykti į Čekiją ar Slovakiją, blogesniu atveju į Lenkiją – išties yra racionalu, nes kelionė nėra tokia tolima, o įspūdžių tikrai parsivešite.

Jei labai bijote slidinėti, o vistiek norisi, tikrai nepergyvenkite, visuose kurortuose būna vaikiškų trasų, kuriomis mielai čiuožia ir suaugę. Niekas pirštais tikrai nebado, niekam nerūpi. Kad būtų drąsiau, galite pasiimti patyrusį draugą arba samdyti instruktorių vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius