Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos nuotykiai Slovakijos Tatruose: kodėl ten verta keliauti su vaikais

Su nostalgija prisimenate vaikystės žiemas: ilgus slidinėjimus apsnigtų miškų takais, atviras čiuožyklas, čiuožinėjimą nuo kalniukų su rogutėmis? Norėtumėte ir savo vaikams padovanoti tikrą žiemos pasaką? Tuomet poilsis Aukštųjų ir Žemųjų Tatrų kalnuose yra būtent tai, ko reikia: čia visa jūsų šeima galės mėgautis žiemos teikiamais malonumais, slidinėti, čiuožinėti ir išbandyti naujas žiemos sporto šakas. O svarbiausia, viskas bus pritaikyta ir mažiesiems keliauninkams: užsiėmimą ras ir 3 metų mažyliai, ir paaugliai.
Aukštutiniai Tatrai
Aukštutiniai Tatrai / Flickr nuotr.

Ant slidžių laikotės tvirtai ir užtikrintai? Jūsų laukia trasos kiekvieno skoniui

Slidinėjimo trasos Tatruose – 49 km Jasna trasa Žemutiniuose Tatruose ir 24 km Aukštutiniuose – patenkins net išrankiausių slidinėtojų poreikius. Pradedantieji galės pasirinkti plačias ir saugias mėlynas trasas, labiau patyrusių laukia raudonos trasos su įdomiais maršrutais ir įstabiais vaizdais. Puikiai valdantys slides arba snieglentę įvertins Lomnické sedlo esančią aukščiausią ir stačiausią trasą arba galės atlikti akrobatinius triukus laisvo slidinėjimo zonose. Jasnoje slidininkai ras vieną iš moderniausių keltuvų sistemų pasaulyje, kuri pakels žiemos sporto mėgėjus į 2024 m virš jūros lygį.

Nežinote nuo ko pradėti? Atvykite į slidinėjimo mokyklą

Jeigu jūs arba jūsų vaikai slides iš arti mato pirmą kartą gyvenime, pamokos slidinėjimo mokykloje taps puikia atostogų pradžia (nes jau po kelių dienų slidinėsite nuo viršūnių, kurios, tik atvažiavus, atrodė nepasiekiamos). Slidinėjimo mokykla Maxiland įsikūrė Tatranská Lomnica ir Štrbské Pleso uždaroje teritorijoje su nuosavais pakilimo ir nusileidimo takais. Linksmi personažai išmokys jūsų vaikus užtikrintai laikytis ant slidžių, saugiai nusileisti ir atlikti įvairius manevrus trasoje. Slidinėti čia mokina vaikus nuo 3 m. amžiaus. Beje, slidinėjimo mokykloje vaikams nereikia slidinėjimo kortelės (ski pass). Kol vaikai susipažįsta su slidėmis ir mokosi slidinėjimo pagrindų, jūs galite mėgautis nusileidimu nuo jūsų pasirinktos trasos.

Nusibodo slidės? Išbandykite ką nors naujo

Žemieji ir Aukštieji Tatrai gali pasiūlyti jums ne tik slidinėjimo trasas, bet ir visą aibę kitų žiemos pramogų, kurios neabejotinai patiks ir jums, ir vaikams. Kurortai Jasná Žemuosiuose Tatruose, Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso ir Starý Smokovec Aukštuosiuose Tatruose siūlo nusileisti nuo kalnų su rogutėmis, čiuožinėti atvirose čiuožyklose arba išbandyti neįprastas transporto priemones: rogučių ir slidžių hibridą skifox arba snowbike – dviratį su slidėmis vietoj ratų.

Mėgstantys ilgus pasivaikščiojimus galės pasirinkti vieną iš pėstiesiems skirtų maršrutų. Norėdami padaryti kelionę dar nepamirštamesne, galite išsiruošti į ją su sniegbačiais. Tik visai mažiems vaikams tokie pasivaikščiojimai nėra tinkami – net ir trumpiausių žygių trukmė yra 2–3 valandos, tad mažyliams toks iššūkis bus per didelis.

Sušalote? Sveiki atvykę į tropikus

Tatruose yra įmanomi net tropikai – tereikia nuvykti į didžiausią Slovakijoje vandens pramogų parką Tatralandia ir iš žiemos pateksite tiesiai į vasarą. 32 laispniai šilumos, įvairūs baseinai, vandens nusileidimo takai, pirtys ir saunos, masažai ir tikros palmės – pramogų užteks ne vienai dienai. Ir, kaip ir visur Tatruose, vandens pramogų parke viskas pritaikyta skirtingo amžiaus lankytojams, tad ir patys mažiausieji, ir jau ūgtelėję vaikai bei suaugę ras sau įdomių užsiėmimų.

Nemėgstate eilių? Užsakykite daugelį paslaugų tiesiog internetu.

Kiekvienas turintis vaikų žino, kokiu kankinimu gali virsti paprastas laukimas eilėje. Prieš trejus metus Tatruose pradėjo veikti elektroninė įvairių paslaugų parduotuvė Gopass e-shop, kurioje galima atsiskaityti už visas reikalingas paslaugas: sumokėti už ski pass ir nusipirkti bilietą į vandens pramogų parką, atsiskaityti už nakvynę, slidinėjimo pamokas arba nusipirkti trūkstamą slidinėjimo aprangą. Visą tai atliksite neišeidami iš namų ir apie stovėjimą eilėse bus galima pamiršti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius