-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odos higiena

Oda yra svarbiausias kūno indikatorius, ji parodo, ko mums trūksta. Senėjimo procesas yra mūsų gyvenimo dalis. Susenti ankščiau nei reikia, reiškia nukrypti nuo normaliai senstančio žmogaus būklės. Apie 35 gyvenimo metus prasideda krizė.
Moteris
Moteris / Photos.com

Tuomet pastebime, kaip keičiasi odos sandara, struktūra, išvaizda. Senėjimo procesą įtakoja organizme prasidedantys medžiagų apykaitos sutrikimai: šalinimo, imuninės sistemos, energetiniai, drėgmės trūkumas.

Pirmiausia ima senti veido oda. Biologinis senėjimo procesas – kolageninių, jungiamųjų audinių skaidulų sukietėjimas, mažėjantis hialurono rūgšties, vandens kiekis, susilpnėja audinio sugebėjimas išbrinkti bei išlikti tvirtu. Tai sąlygoja sujungiamojo audinio susilpnėjimą. Oda taip pat praranda skysčius dėl aplinkos veiksnių: saulės, smogo, laisvųjų radikalų ir pan.

Gyvenimo būdo pokyčiai – dietos, dideliais kiekiais vartojami vaisiai, įvairios ligos taip pat skatina senėjimo procesus.

Vienas iš būdų padėti odai – tai naudoti tinkamas kosmetines priemones arba atlikinėti tam skirtas procedūras.

Pats švelniausias „žmogaus rūbas“ yra rūgštinė apsauginė odos mantija sudaryta iš riebalų ir prakaito. Iš išorės ji apsaugo kūną nuo ligų sukėlėjų – virusų, bakterijų, grybelių, lengvesnių chemikalų. Kiekvieną kartą prausiantis vandeniu ši apsauginė plėvelė yra pašalinama ir atsistato po 2–4 valandų.

Jei norite tinkamai prižiūrėti odą, reikia gerai žinoti, kokiam odos tipui ji priklauso – normaliam, mišriam, riebiam, sausam, jautriam. Kuo tiksliau bus nustatytas odos tipas, tuo tinkamiau pasirinksite odos priežiūros priemones.

Tonikas yra labai silpnos koncentracijos vandens ir spirito tirpalas. Toniko sudėtyje spirito ar spirito savybėmis pasižyminčių medžiagų (jos nesukelia neigiamų padarinių, tokių kaip odos išdžiovinimas, nusausėjimas ir kt.) būna 18–38 proc.

Tinkamai parinktas tonikas gali:

  • Atstatyti reikiamą odos pH;
  • Sustabdyti uždegiminį procesą;
  • Skatinti gijimą, regeneraciją;
  • Sutraukti poras;
  • Reguliuoti riebalinių liaukų veiklą;
  • Pasižymėti antikomedoninėmis svybėmis;
  • Tonizuoti.

Taip pat į tonikų sudėtį įeina kitos veikliosios medžiagos, kurios yra parinktos būtent vienam ar kitam odos tipui.

Tonikas – būtina veido valymo priemonė, kadangi mūsų vanduo nėra kokybiškas, jame ištirpusios kalkės užkemša poras, erzina ir džiovina odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius