Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sviestmedžio sviestas

Sviestmedžio sviestas (dar vadinamas taukmedžio sviestu, aliejumi) yra gelsvi natūralūs riebalai, išgauti iš sviestmedžio vaisiaus. Visame pasaulyje šis sviestas vertinamas kaip vienas iš efektyviausių natūralių ingredientų, saugančių, drėkinančių ir maitinančių odą. Dėl puoselėjančio bei gydančio poveikio jau nuo seno žmonės jį naudojo odai bei plaukams puoselėti.
Odos priežiūra
Odos priežiūra / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Natūralus sviestmedžio sviestas yra rusvai gelsvos spalvos, vientisos konsistencijos. Sviestmedžio išgaunamas rankomis. Vaisiai yra surenkami, suskaldomi, pakepinami ir sugrūdami. Po to ši masė verdama vandenyje, kol sviestmedžio sviestas iškyla į vandens paviršių. Nugraibius masė supilama į moliūgą ir paliekama atvėsti bei sukietėti.

Buvo atlikti klinikiniai tyrimai, kurie įrodė, kad sviestmedžio sviestas su ypatingomis veikliosiomis medžiagomis puikiai tinka visiems, net ir labai jautrią odą turintiems žmonėms. Ši priemonė greitai sušyla ir pradeda tirpti, be to, labai gerai susigeria į odą.

Sviestmedžio sviesto sudėtyje yra odai svarbių vitaminų E (veikia kaip antioksidantas, atitolina senėjimo procesus, mažina vėžinių ląstelių atsiradimo galimybę), A (būtinas ląstelėms augti ir daugintis, užtikrina normalią epitelinių audinių būklę, atitolina senėjimo procesus, raukšlių atsiradimą, minkština odą ir stipriai veikia prieš odos ragėjimą), F (gerina odos regeneraciją, mikrocirkuliaciją, kuri labai svarbi gerai odos būklei užtikrinti), fitosterolių (mažina uždegimą, todėl naudingi esant nudegimams, alergijoms, vabzdžių įkandimams ir kt.), linoleninės rūgšties (aprūpina odą deguonimi ir skatina ląstelių regeneraciją, maitina, saugo odą nuo ultravioletinių spindulių poveikio), nemuilinių medžiagų (veikiančių drėkinančiai bei minkštinančiai).

Sviestmedžio sviestas atlieka tris pagrindines funkcijas:

  • Drėkina;
  • Maitina;
  • Apsaugo.

Sviestmedžio sviestas turi labai plačią paskirtį. Nerafinuotas, natūralus ir grynas sviestmedžio aliejus yra įvairiausių vitaminų rinkinys. Atliktas masažas atpalaiduoja raumenis, malšina raumenų skausmą. Plaukai išplauti su šampūnu, į kurio sudėtį įeina sviestmedžio sviestas, stiprina plaukus, saugo jų struktūrą, suteikia lankstumo ir žvilgesio, nedirgina, nesausina galvos odos. Kremai su sviestmedžiu veikia greitai ir ilgai. Sviestmedis gydo odos ligas: egzemą, dermatitą, nudegimus, niežulį, vabzdžių įkandimus ir įvairias kitas odos problemas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius