Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 įdomių faktų apie stresą

Stresas – tai pinklės, į kurias patenkama nepastebimai ir gana paprastai. Atsidūręs stresinėje situacijoje žmogus jaučiasi blogai, tačiau dažniausiai net negalvoja, ką tuo metu jaučia jo kūnas. Sužinokite, kaip veikia mūsų organizmas streso metu ir kam stresas reikalingas.
Kaip išvengti streso?
Kaip išvengti streso? / Alan Cleaver, Flickr.com
Temos: 1 Stresas
  1. Stresą vadina „tyliuoju žudiku“, kadangi jis gali sukelti mirtinas širdies ligas ir širdies ritmo sutrikimus, jis padidina kraujo spaudimą, dėl jo atsiranda skausmas krūtinės plote.
  2. Kad nuo streso galima pražilti – mitas, tačiau kad nuo stipraus streso gali pradėti slinkti plaukai – tiesa. Plaukų kritimas gali prasidėti per tris mėnesius po stresinių įvykių.
  3. Didžiausią stresą keliančios profesijos: chirurgas, pilotas, fotožurnalistas, reklamos ir nekilnojamojo turto agentas.
  4. Stresas moterims neigiamai veikia kiaušinėlio subrendimą, o tai reiškia, kad ypač jautrios moterys turi problemų su menstruacijų ciklu. Be to, stresas gali sukelti ir persileidimą ar priešlaikinį gimdymą.
  5. Stresas vyrams neigiamai veikia spermatozoidų kiekį ir judėjimą, gali iššaukti netgi erekcijos disfunkciją.
  6. Juokas mažina streso hormonų lygį ir stiprina imuninę sistemą.
  7. Streso hormonas kortizolis turi įtakos pilvo riebalų kaupimuisi, be to, jis plečia atskiras riebalines ląsteles ir tai skatina nuolat apsiryti.
  8. Stipraus streso metu akies vyzdžiai išsiplečia tam, kad kiek įmanoma daugiau surinktų vizualinės informacijos apie esamą situaciją.
  9. Mokslininkai teigia, kad stresas yra evoliucinio proceso dalis, jis tiesiog naudingas mūsų išgyvenimui. Iš dalies stresas laikinai pagerina smegenų veiklą ir pakelia darbingumą.
  10. Stresas sutirština kraują ir paruošia organizmą traumoms. Vis dėlto tokia reakcija padidina trombų atsiradimo tikimybę.
  11. Staigi emocinė trauma gali sukelti „sudaužytos širdies sindromą“, t.y. kardiomiopatiją (širdies raumens susilpnėjimas). Ši būsena ištinka labai staigiai ir būdinga moterims.
  12. Tyrimai parodė, kad juodasis šokoladas mažina streso hormonų kiekį.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius