Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juoktis – ne nuodėmė!

Juokas – sudėtingas ir tuo pačiu keistas reiškinys. Ir netgi paslaptingas. Be to, tai vienas seniausių žmonijos reiškinių, kurį mokslininkai skaičiuoja atsiradus dar prieš 4 ir net 10 mln metų atgal.
Ir gyvūnai moka juoktis!
Ir gyvūnai moka juoktis! / Flickr.com

Kodėl motulė gamta mus apdovanojo juoku, kol kas iki galo neaišku. Juokas, kuris yra savotiškas fiziologinis aktas, susidaro iš tam tikrų kvėpavimo judesių, neatsiejamų nuo žmogaus mimikos. Tad juokdamiesi mes atliekame tam tikrą mankštą. O jei žiūrint paprastai – juokas mums atnešta visokeriopą naudą organizmui.

Juokitės į sveikatą!

Laisvas, nuoširdus ir džiugus juokas išlaisvina didelį energijos kiekį, jaunina mus ir netgi gydo, leidžia mums atsikratyti blogomis mintimis ar problemomis. Tie, kurie taip juokiasi, turi puikią figūrą, stiprų imunitetą ir sveiką širdį. Besijuokdami mes mažiname kraujo spaudimą, cukrų kraujyje, stimuliuojame skrandžio darbą.

Lieknėjame linksmai!

Juokas turi įtakos ir kalorijų deginimui organizme. Tyrimų rezultatai stebina ir džiugina, nes ekspertai įrodė, jog papildomus kilogramus iš organizmo galima „išjuokti“. Tiesa, tuomet kyla klausimas, kodėl tiek daug pasaulyje linksmuolių storulių – juk jie taip nuoširdžiai juokiasi?

O paslaptis čia paprasta. Viskas priklauso nuo charakterio: mylintys gyvenimą ir aistringai išgyvenantis visus įvykius, mėgsta ir nuoširdžiai pasijuokti, ir iki soties pavalgyti. Taigi, vos tik „išjuokia“ savo kalorijas, tuoj ir vėl jas susigrąžina besimėgaudami gardžiu kąsneliu. Jei juoktumėtės 10-15 minučių be sustojimo, o po to suvalgytumėt 50 g šokoladuką, iš principo, nieko ir nepamestumėte.

Manoma, jog juokiantis dirba 80 raumenų! O jei juoksitės ir linksminsitės valandą laiko, neteksite tiek energijos lyg bėgdami greitu tempu.

Juokitės ir gražėkite!

Juokas – puiki mankšta jūsų veidui, priverčianti dirbti veido raumenis, juos stiprinanti ir lėtinanti senėjimo procesus. Kai jūs liūdite, veido raumenys vysta ir drimba, o kai juokiatės, pasitempia ir juda. Užteks dešimt minučių per dieną juoko, ir veidas prisipildys kraujo, pradės maitintis, grįš tamprumas ir sveikas raudonis.

Visa tai teigiamai veikia nervinę sistemą ir smegenų darbą, šalina įtampą, grąžina ramybę ir gerą savijautą. Ir tikrai nebijokite „juoko“ raukšlelių, nes juoko metu oda atvirkščiai tampa elastinga ir kovoja prieš raukšles. Be to, jau geriau „juoko“ raukšlelės nei gilios liūdesio raukšlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius