Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada gi ta tinginių diena?

Kiekvienas sunkiai dirbantis, galų gale pavargsta. Todėl karts nuo karto palepinkite save ir švęskite Tinginių dieną! Tai padės pasiilsėti ir atsipalaiduoti. Po tokios dienos pasijusite lyg pabuvę sanatorijoje.
Nieko neveikimas
Nieko neveikimas / Miss Aniela, Flickr.com
Temos: 1 Laisvadienis

Mūsų organizmas veikia darbas-poilsis režimu. O jei jūs vis praleidžiate antrąją dalį ir dirbate nesustodami, tuomet jums gresia ankstyva senatvė, pervargimas ir ligos. Todėl tokios šventės sau surengimas yra puiki profilaktika nuo blogo gyvenimo.

Ši puiki diena taip pat turi savo taisykles ir ritualus. Svarbiausia taisyklė – jums niekas neturi trukdyti. NIEKAS! Įspėkite iš anksto namiškius, artimuosius ir pačius mylimiausius, kad vieną dieną jūs norite pabūti su savimi. Be niekieno pagalbos. Neieškokite pasiteisinimų, kad turite vaikų, turite nueiti į gimtadienį ir aplankyti močiutę – viskas gali palaukti nors vieną dieną! Juk jūs tikrai sugebėsite išsakyti savo mintis, neiššaukdami skandalo namuose? Galų gale jūsų norai ir laisvė turi būti gerbiami.

Kita taisyklė – darykite tik tai, ko norite jūs. VISKĄ! Leiskite sau tai, ko negalite nuveikti darbo dienomis arba ko nespėjote padaryti. Jei seniai troškote išsimiegoti – miegokite tiek, kiek reikia jūsų organizmui. Išjunkite telefonus ir atsiribokite nuo aplinkinio pasaulio. Jokių žinių! Bet kokios neramios naujienos išmuš jus iš vėžių, o jas bus sunku išmesti iš savo galvos. Visą nerimą atidėkite kitai dienai ir apie tai pagalvokite rytoj. Nes šiandien – JŪSŲ diena, ir jūs esate savo laiko šeimininkas.

Jums nereikia niekur skubėti. Jūs lepinate savo skanumynais – tuo pasirūpinkite iš anksto. Mėgaukitės relaksuojančia muzika ir dainuokite, jei to taip trokštate. Pasimėgaukite pilna putų vonia, pasibarstykite ją rožių žiedlapiais, uždekite žvakes... Pasižiūrėkite mėgiamus filmus arba skaitykite knygas, prie kurių taip ir neturėjote laiko prisiliesti. Svarbiausiai, kad nuo kiekvieno veiksmo jaustumėte virpuliukus ir daugybę malonumo. Kadangi turi nuslopti įtampą, sporto salę ir išėjimą į parduotuvę taip pat atidėkite kitai dienai.

O galite surengti ir „Kiaulės dieną“: visą dieną nesikelkite iš lovos ir net nesiprauskite, skaitykite, žiūrėkite filmus, net neišlipę iš lovos, ir vėl miegokite. Tiesa, tai jau kraštutinumas, tačiau kiekvienas susigalvoja savo tinginiavimo ritualus.

Tiesa, vienos atsipalaidavimo dienos užtenka – gyvenimas toliau kviečia. Tačiau viena tokia diena per mėnesį grąžina jėgas ir tikėjimą gražiu gyvenimu. Jau kitą dieną atsikelsite linksmi ir žvalūs!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius