-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl mes pavargstame?

Padidinto dirglumo ir pastovaus nuovargio problema šiandien tampa pagrindinė mūsų gyvenime. Pažįstama situacija, kai labai norime apsilankyti teatre, pažiūrėti mėgiamą filmą, išvažiuoti į miestą su draugais, tačiau elementariai neturime jėgų.
Kai nuo ryto nieko nesinori daryti...
Kai nuo ryto nieko nesinori daryti...

Buitiniai darbai auga geometrine progresija, susitikimai su draugais atidedami neribotam laikui, o kiekviena nauja diena – tai nauji reikalai ir naujos problemos.

Nors, jei logiškai mąstant, šiuolaikinės sąlygos leidžia miesto gyventojams nešvaistyti per daug energijos. Juk nereikia vandens nešti su naščiais, kapoti malkas, kūrenti krosnis, o juk ir vaikščioti ilgų distancijų nereikia – tam yra viešasis transportas arba nuosavas automobilis.

Paradoksas: techninis progresas, kuris teoriškai turėtų mums palengvinti gyvenimą, atvirkščiai – dovanoja tik nuovargį.

Priežastis labai banali. „Cementinių džiunglių“ gyventojai pavargsta ne nuo fizinio krūvio, bet nuo monotonijos ir gyvenimo vienodumo, nepaisant beprotiškai greito tempo.

Didesnę darbo dalį dauguma žmonių praleidžia vienoje ir toje pačioje pozoje, vertikaliai, kuri neleidžia laisvai cirkuliuoti kraujotakai ir lėtina medžiagų apykaitą. Visa ši situacija nervina žmones, taigi, daro poveikį nervinei sistemai, o nuo čia – ne tiek jau daug ir iki nuovargio.

Ne geresnė situacija laukia namuose. Vieni nori greičiau atsipūsti ant mylimos sofos ir pasižiūrėti televizorių, kiti – naršo internete. Taigi, grįžtame į tą pačią vertikalią poziciją. Gaunasi užburtas ratas, iš kurio sunku ištrūkti. O juk reikėtų.

Išeitis, kaip visada, yra. Medicininiai tyrimai parodė, kad nuovargio pašalinimui reikia stabdyti gyvenimo ritmą. Keiskite savo prioritetus, pripraskite prie kasdieninių pasivaikščiojimų pėsčiomis, skaitykite kuo daugiau įdomių knygų prieš miegą.

Lengvi susižavėjimai, jaudulys – visa tai suteikia naujovių, kurios stabdo mūsų beprotišką skubėjimą. O tuo pačiu ir atpalaiduoja organizmą bei šalina atsiradusį nuovargį.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius