Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl teisinga laikysena tokia svarbi?

Tiesa, kad teisinga laikysena yra gražu. Ypač tai svarbu gražiosios lyties atstovėms, o vyrams suteikia pasitikėjimo savimi. Gal kažkam netinka akiniai, skrybėlė ar naujas sijonas, tačiau tiesi laikysena tinka visiems.
Stuburas – ne tik sveikos laikysenos pagrindas
Stuburas – ne tik sveikos laikysenos pagrindas / Punk Toad, Flickr.com
Temos: 1 Laikysena

Iš tikrųjų retai kas susimąsto apie tai, kad tiesi nugara reiškia ne tik išorinį grožį. Jei žinotumėm iš anksto, ką reiškia kreiva ir netaisyklinga laikysena, mes to vengtumėme visą savo gyvenimą. Ir dėkotumėm mamai už kiekvieną pastabą, kad nesikūprintumėme ruošiant pamokas.

Dirbantiems sėdintį darbą žmonėms dažniausiai laikysena pablogėja. Labai daug profesijų yra susijusios su sėdėjimu ilgomis valandomis prie kompiuterių. O ir vaikai praleidžia per daug laiko žaisdami kompiuteriu. Bet pripažinkite, kad informaciniame amžiuje sunku būtų išgyventi be kompiuterio ir išmaniųjų prietaisų.

Vis dėlto pagalvokite ir apie savo kūną. O tam reikia stimulo. Žinių stimulo. Todėl ir išsiaiškinsime, kodėl mums tokia svarbi teisinga laikysena.

Esmė ta, kad mūsų audiniams reikia dviejų dalykų: geros kraujotakos ir inervacijos. Inervacija – tai ryšys tarp organų ir centrinės nervinės sistemos audinių. Kraujas išnešioja po audinius maistines medžiagas bei deguonį, o nervai gamina elektrinius impulsus, būtinus energijos gamybai. Jei vieno iš šių faktorių nėra arba jis veikia blogai, tuomet organai kenčia, dėvisi anksčiau laiko ir degeneruoja. Būtent mūsų laikysena padeda parūpinti pakankamą inervaciją ir kraujotaką.

Įsivaizduokite guminę žarną, iš kurios bėga vanduo. Jei jūs ją perspausite, vanduo sustos. Tas pats vyksta ir su mūsų organais bei nervinėmis galūnėmis – kai jie perspausti, kraujotaka sutrinka. O dabar įsivaizduokite savo stuburą, tarp jo slankstelių eina sausgyslės ir nervinės šaknelės, aprūpinantys kūną maistu. Jei jūs sėdite ar stovite neteisingai, arba susikūprinote – nervinės šaknelės ir sausgyslės yra suspaudžiamos slanksteliais, todėl viskas atrodo kaip ir užspausta guminė žarna. Tokiu būdu mes patys užspaudžiame efektyvią kraujotaką.

Susikūprinusių žmonių krūtinės raumenys susilpnėja, todėl jie dažnai serga bronchitu ir kitomis kvėpavimo ligomis. Be to, susilpnėja ir pilvas – o tai reiškia, kad pilvo srities organai pradės blogai dirbti savo darbą, todėl teks susidurti su virškinimo problemomis. Nenuostabu, kad tokiu atveju ir dietos nepadeda. Taigi, su gera laikysena susijęs ir plokščias pilvukas. Pagal senovės mediciną, pilvas yra viso organizmo energetinis centras, o tai reiškia, kad žmogus, turintis silpną pilvą, labai greitai pavargsta.

Sulinkusi nugara turi įtakos ir mūsų emocijoms. Nuspręskite patys, ar laikydami galvą aukštai ir ištiesę pečius jaučiamės blogai? Taigi, sukumpusi laikysena primena mums apie blogą nuotaiką ir nesėkmes.

Tačiau tai nereiškia, kad nugarą reikia ištiesti, įsitempti ir bijoti atsipalaiduoti bent minutei. Nugara turi būti tiesi, tačiau pečiai nuleisti ir laisvi. Tai turi tapti įpročiu: karts nuo karto giliai įkvėpkite ir įsivaizduokite, kad jums prie pakaušio pririštas balionas, tempiantis jus į viršų. Vos tik įprasite vaikščioti tiesiai, pastebėsite, kad keičiasi ir jūsų požiūris, ir gyvenimas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius