Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokie įpročiai suteikia daugiau žalos nei naudos?

Saugoti savo sveikatą šiais laikais madinga. Mes kovojame prieš kalorijas ir virusus, tačiau nepastebime, kad patys sukuriame žalingą aplinką. Ir viskas tik iš gerų norų.
Ne visada gerti iš butelio yra sveika
Ne visada gerti iš butelio yra sveika / Marina Boyarkina, Flickr.com
Temos: 1 Dantys

Dezinfekuojančios priemonės rankoms

Svarbiausia – higiena, tiesa? Tačiau nereikėtų dažnai ir kruopščiai prausti rankų su efektyvioms dezinfekavimo priemonėmis po kiekvieno kontakto su išoriniu pasauliu. Jei jūs nesate infekcinės ligoninės darbuotojas, rankų švarai palaikyti užtenka tik įprasto muilo ir švaraus vandens.

Tyrimai įrodė, kad efektyvios dezinfekuojančios priemonės padeda virusams ir bakterijoms kovoti su antibiotikais, taip padidindami jų pasipriešinimą. Šis teiginys tinka ir antibakteriniam muilui. Jei jau privalote dezinfekuoti rankas, rinkitės medicininį spiritą.

Dantų valymas po valgio

Atrodo, normalus būdas palaikyti švarią burnos ertmę dantų šepetėlio ir pastos pagalba. Tačiau reikia žinoti, kad kai kuriais atvejais reikėtų tam tikrus procesus užvilkinti ir neskubėti.

Rūgštys, esančios maiste, kenkia dantų emaliui, taigi, tuo pačiu metu jam kenkia ir draugiško dantų šepetėlio brūžinimai. Dantų šepetėlį paimkite į rankas šiek tiek vėliau, o po valgio užteks išsiskalauti burną paprastu vandeniu.

Alkanasis valgymas

Kai kurios moterys įsitikinusios, jog atsisakiusios pusryčių ir varžydamos save per pietus saugo savo figūrą. Deja, kalorijos nėra kvailelės. Jų taip paprastai neatsisakysi.

Kuo mažiau valgai, tuo daugiau norisi. Be to, alkanas žmogus jaučia stresą ir tampa jautrus bei nervingas – jam būtinos gerosios emocijos. Iš kur? Jos gyvena šaldytuve, ypatingai vilioja prieš naktį, vakare, kai tamsu ir niekas nieko neįtaria...

Vanduo buteliuose

Pritariam, kad ne visuomet ir ne visur vanduo iš vandentiekio yra švarus bei tinkamas gerti. Todėl žmonės nesigilindami į nieką, į naujausius atliktus tyrimus dėl vandens švaros, renkasi paprasčiausią būdą – įsigyti plastikinius vandens butelius. Tačiau dažniausiai šiame vandenyje nėra nei floro, nei kitų svarbių medžiagų, apsaugančių ir aprūpinančių mūsų organizmą.

Kardiotreniruotės

Jei norite numesti nereikalingus kilogramus, visų pirma pasirūpinsite, kad sporto salėje netrūktų kardiotreniruočių – intensyvių pratimų, stiprinančių širdies ir kraujagyslių veiklą. Iš vienos pusės, taip ir turėtų būti. Tačiau laikui bėgant organizmas įpranta prie esamo fizinio krūvio ir kiekvienąkart sumažina vis mažiau riebalų.

Todėl reikėtų atlikti kuo įvairesnių pratimų, taip pat ir jėgos. O kai kilnosite svorius, augs raumenys, tad riebalų sudeginsite dar daugiau.

Maisto papildai

Kūnui vitaminai ir mineralai yra būtini, tačiau nereikia tapti fanatiku. Daugiau ne visuomet yra geriau. Jei neįsigilinę geriate preparatus, galite sulaukti daugiau žalos. Vitamino A perdozavimas yra toksiškas, per daug vitamino C gali iššaukti skrandžio problemas, neprotingas B6 vitamino vartojimas gali pažeisti nervinę sistemą. Kontroliuokite, ką ir kiek geriate, o geriausiai, jei išmoksite pasisavinti visus reikalingus vitaminus ir mineralines medžiagas iš maisto.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius