-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

7 lengviausios sporto rūšys

Atsibodo prakaituoti ir po treniruotės kristi iš nuovargio? Pristatome septynis būdus, kaip sportuoti pajuntant ir naudą, ir sportavimo lengvumą.
Kvėpavimo pratimai
Kvėpavimo pratimai / Sandra S. Mars, Flickr.com
Temos: 1 Joga

1. Vaikščiojimas

Vaikščiojimas po parduotuves neskubant netinka. Jei norite išties ryškaus efekto, teks peržiūrėti vaikščiojimo įpročius: vaikščioti reikia ne mažesniu nei 6 km/h greičiu, ne mažiau 40-50 minučių ir ne rečiau kaip keturis kartus per savaitę.

Po treniruočių mėnesio, kai organizmas adaptuosis prie krūvio, galima pasunkinti užduotis: vaikščioti su svarmenimis – tai padės sudeginti daugiau kalorijų ir sustiprinti pečių juostos raumenyną.

Sudeginamos 150-300 kkal per valandą.

Efektas: jau po 2-3 savaičių pastebėsite pirmuosius rezultatus: blauzdų, šlaunų ir sėdmenų raumenys sustiprės. O po reguliarių treniruočių galite ir numesti 3-4 kg.

2. Tinginių mankšta

Tai įvairios masažuojančios ir atpalaiduojančios priemonės. Lieknėti padės „protingi“ įrengimai: masažo kėdės, limfokelnės, barotreniruokliai ir pan. Iš tikrųjų visi šie ir panašūs prietaisai buvo sukurti žmonių po ligos ar negalios reabilitacijai. Po to į treniruoklius atkreiptas dėmesys: jie panaudojami tiems, kas nemėgsta judėti, nori sulieknėti be vargo ir prakaitavimo. Tiesa, neturėkite iliuzijos, kad be savo fizinio indėlio jūs lengvai ir greitai numesite visus nereikalingus kilogramus.

Treniruojantis 10 minučių aparatų pagalba galima sudeginti nuo 150 iki 500 kkal.

Efektas: treniruojantis dukart per savaitę, jau po mėnesio pamatysite, kaip sumažėjo celiulitas, dingsta kraujagyslių įtrūkimai, o raumenys įgauna tonusą.

3. Pilatesas

Tai dinaminiai pratimai, kurie derinami su statiniais. Visi šie pratimai priverčia dirbti vidinius raumenis, kurie nejuda klasikinės treniruotės metu. Pilateso metu atliekami specialūs tempimo pratimai, stiprinantys raumenis. Visi pratimai padeda deginti kalorijas ir tuomet, kai nebesportuojama.

Sudeginama 250-380 kkal per valandą.

Efektas: Reguliariai sportuojant galima sumažinti taliją 2-3 centimetrais per mėnesį. Preso raumenys taps reljefiški, o laikysena – karališka.

4. Pratimai su gimnastikos kamuoliu

Gana lengvai numetama svorio sportuojant ant nestabilaus paviršiaus. Atliekant nesudėtingus judesius reikia išlaikyti pusiausvyrą. Todėl labai gerai dirba preso raumenys, o kalorijos tirpsta dvigubai. Treniruotės su gimnastikos kamuoliu vysto vestibiuliarinį aparatą, judesių koordinaciją, atpalaiduoja stuburą.

Per valandą sudeginamos 250 kkal.

Efektas: gimnastika ant kamuolio padeda „išsikrauti“ kraujagyslėms, todėl naudinga sergant varikoze, osteochondroze ir artritu. O ir pilvo raumenis kamuolys padės sutvirtinti.

5. Sportinė joga

Klasikinės jogos pratimai yra derinami su kūno kultūros pratimais, kvėpavimo technika. Tačiau čia neužsiimama filosofiniu aspektu, senųjų raštų skaitymais ir darbu su energijomis. Iš esmės, sportinė joga yra tausojantis sportas.

Sudeginama 170 kkal per valandą.

Efektas: atsistato sąnarių lankstumas, pagerėja laikysena, padidėja raumenų elastingumas.

6. Liekninamasis kvėpavimas

Tai kvėpavimo ir fizinių pratimų kompleksas, kurių metu organizmas gauna daug deguonies, ir visą treniruotės laiką intensyviai deginami riebalai. Ši sporto rūšis greitina medžiagų apykaitą ir padeda kovoti su persivalgymu.

Per vieną užsiėmimą sudeginama 150-250 kkal.

Efektas: netenkama svorio, mažėja celiulitas, nervinė įtampa, greitėja medžiagų apykaita.

7. Zumba

Šis linksmasis sportas greitai populiarėja. Apjungia energingą šokio programą su intervaline treniruote. Jei patinka Lotynų Amerikos ritmai, rinkitės šias treniruotes: išmoksite salsos, marengos, regetono, kumbijos pagrindinius žingsnius.

Per valandą sudeginama 500 kkal.

Efektas: padidintas raumenų tonusas, riebalų sluoksnio mažėjimas, gera nuotaika. Nesinori užkandžiauti ir valgyti, kas pakliuvo, kadangi užsiėmimų metu gaminamas serotoninas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius