-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės sportas, kai šilta

Jei manote, kad žiemą galima įsisiausti į šiltą apklotą ir laukti pavasario, o pavasarį keletą mėnesių pasportuoti – ir to užtenka, klystate. Išnaudokite gerą orą šauniam sportui lauke!
Šokinėti su šokdyne tinka ne tik vaikams
Šokinėti su šokdyne tinka ne tik vaikams / Flickr.com
Temos: 2 Šokdynė Sportas

Bėgiojimas laiptais į viršų. 400 kkal per 30 minučių.
Dirba sėdmenys, užpakaliniai šlaunų raumenys, keturgalvis šlaunies raumuo.

Tinka visi laiptai: laiptinėje, prekybos centre, laiptai į kalną. Pradėkite treniruotę nuo lėtų pasikėlimų ir pritūpimų, vis didinkite savo greitį. Po poros dienų pridėkite krūvį rankoms – naudokite svarmenis arba produktų krepšius. Beje, ši treniruotė puikiai tinka ir širdies treniravimui, mažina osteoparozės riziką.

Šuoliukai su šokdyne. 250 kkal per 30 minučių.
Dirba blauzdos, keturgalvis šlaunies raumuo.

Šokinėjimas vysto lankstumą, lygsvarą, judesių koordnaciją ir laikyseną, stiprina širdies ir kraujagyslių, taip pat kvėpavimo sistemas. Šokinėjant per virvutę kojos turi būti suglaustos, nugarą laikykite tiesiai, o alkūnės prispaustos prie kūno.

Važiavimas dviračiu. Važiuojant 15 km/val 166 kkal per 30 minučių.
Dirba sėdmenys, užpakaliniai šlaunų raumenys, keturgalvis šlaunies raumuo.

Važinėjimas dviračiu turi daug privalumų: jis stiprina imunitetą, šalina stresą, stiprina nervinę sistemą, o taip pat yra puiki varikozės profilaktika. Jei norite, kad treniruotės taptų efektyvios, pasirinkite kalvotą kelią. Ir atminkite, kad važinėti dviračiu nerekomenduojama žmonėms, sergantiems mažakraujyste ir turintiems sunkių chroniškų negalavimų.

Rankinis. 225 kkal per 30 minučių.
Dirba pečių juosta, pilvo raumenys, stambūs kojų raumenys.

Jei jums nepatinka jėgos sportas ir aerobinės treniruotės, išbandykite rankinį. Šis komandinis sportas gerina nuotaiką ir bendrą organizmo tonusą. Norėdami išvengti pasitempimų ir traumų, prieš žaidimą būtinai apšilkite.

Riedučiai. 130 kkal per minutę.
Dirba sėdmenys, vidiniai ir išoriniai šlaunų raumenys, keturgalvis šlaunies raumuo.

Jei žiemą vis neprisiruošėte atsistoti ant pačiūžų, tuomet dabar pats laikas šią klaidą ištaisyti. Kai išmoksite ramiai važiuoti, galite mokintis nesudėtingų triukų su riedučiais. Tiesa, naudokitės apsauga ir taisyklingai stovėkite: kūnas lengvai palinkęs į priekį, viena koja šiek tiek priekyje kitos, kojos pečių plotyje ir lengvai sulenktos per kelius. Laikykite lygsvarą!

Badmintonas. 150 kkal per 30 minučių.
Dirba pečių juosta, pilvo raumenys, stambūs kojų raumenys.

Jei norite idealios figūros, žaiskite badmintoną. Šis judrus žaidimas lavina greitumą, judesių koordinaciją ir reakciją. Per 45 minutes žaidėjas ne mažiau 300 kartų apsisuka 90 laipsnių. O šuoliukai ir pasilenkimai priverčia dirbti beveik visus pagrindinius kūno raumenis.

Jodinėjimas. 183 kkal per 30 minučių.
Dirba šlaunų raumenys, keturgalvis šlaunies raumuo, raumenys, laikantys stuburą, pilvo raumenys.

Jodinėjimas gerina laikyseną, normalizuoja širdies darbą ir teigiamai veikia nervinę sistemą. Jei esate linkę į melancholiją, jodinėjimas padės grąžinti dvasinę pusiausvyrą. Naujokams reikėtų instruktoriaus pamokų, o patyrę jodinėtojai gali iš karto rinktis aktyvesnę treniruotę.

Stalo tenisas. 180 kkal per 30 minučių.
Dirba pečių juosta, pilvo presas, stambūs kojų raumenys.

Ping-pongo partija – puikus būdas sudeginti kalorijas ir tuo pačiu lavinti kitus svarbius gebėjimus: lankstumą, mąstymo ir žvilgsnio greitį. Jau po mėnesio pastebėsite, kad jūsų pilvo presas tapo plokščias, o rankos sustiprėjo. Daugiau judėkite ir mažiau ilsėkitės, tuomet rezultatas bus teigiamas!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius