-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip padidinti raumenų masę naujokams?

Jei gamta neapdovanojo raumenimis ir stambiais kaulais, tai viena iš priežasčių eiti tiesiai į sporto klubą. Ir kas gi nenori atrodyti gražiai? Žinoma, norisi iš karto ir didelės apimties raumenų.
Kaip užsiauginti raumenis?
Kaip užsiauginti raumenis? / Robert Fornal, Flickr.com
Temos: 1 Raumenys

Galima vartoti maisto papildus ir pasinaudoti asmeninio trenerio paslaugomis. Tačiau sporto salėse daugiau sutinkami žmonės, kurie ir patys save gerai treniruoja. Tačiau tai nereiškia, kad programa bus efektyvi – viskas priklauso nuo išsikeltų tikslų.

Kultūrizme daug dalykų yra logiški, tačiau daug ir paradoksalių. Tokia žmogaus fiziologija. Visų pirma ir reikia jos įsiklausyti, ir tik paskui sekti stereotipais. Visų pirma, atminkite, kad raumenys auga ne taip jau greitai. Tik po 2-3 mėnesių raumenys išryškės. Turėkite kantrybės ir laikykitės paprastų taisyklių.

Raumenims reikalingas poilsis ir atsistatymas

Jūs pilni entuziazmo ir kantrybės, prakaituojate kiekvieną dieną ir nenuleidžiate rankų. Ramiai! Jūsų raumenys tikrai nebus dėkingi už tai. Tai tas pats, kas trinti nuospaudą ant kojos – juk reikia galų gale ir gydyti. Raumenys taip pat turi ilsėtis, nes tuo metu... jie auga! Treniruokitės tris kartus per savaitę po pusantros valandos, tačiau intensyviai. To užteks.

Raumenims reikia įvairovės

Raumenims svarbu įvairovė ir treniruočių intensyvumas. Kai jūs keletą mėnesių dirbate pagal tą pačią schemą, su tais pačiai svoriais, raumenys pripranta prie panašios rutinos ir nesikeičia. Raumenims reikia įvairovės: jie adaptuojasi ir tuo metu auga. Po truputį keiskite schemą, didinkite svorį, tempą ir kt.

Raumenims reikalingi teisingi pratimai

Nereikia imti sunkių svarmenų arba štangos visa turima jėga ir per prievarta stengtis ją pakelti. Jums atrodys, šaunuolis, pakėliau labai daug, tačiau tai tik saviapgaulė. Be to, tai per didelis krūvis stuburui. Pasirinkite tokį svorį, su kuriuo galite pratimą atlikti teisingai 8-10 kartų neišsilenkdami.

Mityba ir dar kartą mityba

Raumenys negali šiaip sau augti ir didėti. Jiems reikalinga energija, statomoji medžiaga. Todėl mityba – labai svarbi, jei norite didelių raumenų. Jei jūs esate liekni, tuomet valgyti reikės daugiau – daugiau nei valgote įprastai. Tačiau maistas turi būti įvairus ir kiek galima natūralesnis.

Valgykite nedaug, tačiau dažnai – penkis kartus per dieną. Valgykite kuo daugiau baltyminių produktų, daržovių. Nepamirškite ir vandens, kuris labai svarbus treniruočių metu. O štai alų pamirškite. Juk raumenų ląstelės susidaro iš 90 proc. vandens.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius