-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip sulieknėti vaikštant? Penkios pagrindinės taisyklės

Vaikščiojimas – efektyvi priemonė lieknėti. Vaikščioti gali kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus. Tiesa, čia taip pat yra tam tikri dalykai, kuriuos reikia žinoti, ypač norint pasiekti maksimalaus rezultato. Atminkite, kad ir vaikštant galima lieknėti be dietų.
Vaikščiojimo nauda
Vaikščiojimo nauda / Simon Gardiner, Flickr.com

Visuomet apšilkite.

Bet kokį fizinį krūvį reikia atlikti nuo mankštos. Paėjėkite 10 minučių lėtu tempu, ir vis greitį didinkite. Taip jūs paruošite širdį, kraujagysles ir raumenis prieš didesnį fizinį krūvį. Treniruotės pabaigoje taip pat sulėtinkite tempą, kad organizmas „atvėstų“.

Stebėkite pulsą

Jei jūsų tikslas – lieknėjimas, jums teks užsiimti taip vadinamu aerobiniu vaikščiojimu. Jums reikia pasiekti „riebalus deginančio“ pulso, kurį reikia paskaičiuoti pagal paprastą formulę:

  • 220 – jūsų amžius metais;
  • Kad riebalai degtų, pulsas treniruotės metu turi būti 70-80% normalaus pulso.

Jei neturite pulsometro, orientuokitės pagal savo kvėpavimą: jūs turite nedusti ir judėdami kvėpuoti.

Išbandykite įvairius vaikščiojimo būdus

  • Lipimas į kalną. Jei vaikštote sporto klube, nuokalnę galite reguliuoti treniruoklio pagalba. Jeigu pulsas padažnėjo, mažinkite įkalnę arba greitį.
  • Šiaurietiškas vaikščiojimas. Vaikščiojimas, specialių lazdų pagalba. Mokslininkai yra įrodę, kad jo metu veikia daugiau nei 90 procentų raumenų, ir sudega daugiau nei 46 proc. kalorijų.
  • Vaikščiojimas šaligatviu greitu tempu. Pradėkite pasivaikščiojimus vietoj važinėjimo. Tik negudraukite: nesiskaito, jei einat koja už kojos po parduotuves nusipirkti „ko nors skanaus“. Puiku, jei turite šunį – su kompanionu visuomet smagiau.
  • Intervalinis vaikščiojimas. Intervalinės treniruotės yra labai efektyvios. Kad ir kur jomis užsiimtumėte, stenkitės keisti krūvį tam tikrais laiko tarpais. Pavyzdžiui, greitas ėjimas – 1 minutė, ėjimas ramiu tempu – 3 minutės.

Vaikščiokite pėstute reguliariai

Tegul tampa įpročiu reguliarūs pasivaikščiojimai: darbo dienomis po valandą, o savaitgaliai – po keletą valandų. Jei jums patinka skandinaviškas vaikščiojimas, tuomet reikia vaikščioti ne mažiau 50 minučių per dieną, ir 2-3 kartus per savaitę.

Sureguliuokite mitybą

Jokie fiziniai krūviai nepadės, jei valgysite naktimis ir neatsisakysite riebių, keptų, saldžių ir miltinių patiekalų. Stenkitės, kad jūsų maistas būtų sveikas, valgykite daugiau daržovių, žuvies, neriebios mėsos, paukštienos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius