Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusio amžiaus septyni keisti būdai lieknėti

Net nuostaba kyla, ko tik nesiima moterys, norėdamos sulieknėti ir kartais į baisiausias kančias pasiųsdamos savo kūną. Jei manote, kad lieknėjimo mada šiuo metu užvaldžiusi dauguma moterų, klystate – ši manija buvo ypatingai gaji XX amžiuje, kai buvo siūloma pačių keisčiausių būdų lieknėti.
Stebuklinga muzika lieknėjimui
Stebuklinga muzika lieknėjimui / Steve Snodgrass, Flickr.com
Temos: 1 Dieta

Taigi, patys keisčiausi praėjusio amžiaus lieknėjimo būdai.

1. Stebuklingas įrankis riebalams surinkti.

Viename iš Milouki laikraščių (Viskonsinas, JAV) 1950 m. buvo išspausdintas reklaminis skelbimas apie „stebuklingą elektros prietaisą“, kuris „šalina nereikalingus riebalus“. Jis buvo pagamintas iš aliuminio ir gumos bei priminė vibratorių. O toje pačioje reklamoje minima, kad „tūkstančiams moterų“ jis padėjo tapti lieknesnėmis.

2. Šortai-sauna

Norite numesti svorio nuo šlaunų ir kojų? Viename iš populiarių prekių katalogų, išleisto 1972 m., jūs rasite originalius „šortus-sauną“ tiek vyrams, tiek ir moterims. Su tokiais šortais jūs gerokai paprakaituosite ir sulieknėsite – juk su skysčiu neteksite ir dalies antsvorio, taigi, sumažinsite apimtis. Tačiau kataloge pamiršo paminėti, jog šis efektas laikinas: vos tik išgersite vandens, apimtys sugrįš.

3. Lieknėjimo mašina

Keistas šiuolaikinių treniruoklių protėvis, susidedantis iš kėdės ir spyruoklių. Ši mašina priversdavo dirbti probleminių kūno vietų raumenis ir padėti sudeginti riebalus. Šio prietaiso kūrėjai tikino, kad kiekviena namų šeimininkė gali veikti, ką norinti, netgi megzti.

4. Kūno veržimas ir spaudimas.

Kai kalbame apie lieknėjimo psichozę, reikėtų paminėti ir tokius neaiškius dalykus, kaip veržimą ir tampymą tų kūno vietų, kurios erzino moteris. Reklamose galima išvysti kankinimo prietaisus ir korsetus, kurie bent jau optiškai sumažindavo apimtis.

5. Diržas treniruoklis.

Ir dar viena stebuklinga technologija – diržas, kurį reikėdavo užsisegti ant šlaunų ir leisti elektriniam motorui savo vibracijomis toliau atlikti likusį darbą.

6. Lieknėjimo muilas.

1920 metais vienas iš Londono laikraščių išspausdino reklamą, raginančią moteris pirkti stebuklingą liekninantį muilą. Tuomet damos dar tikėjo, kad išsitrynusios kūną teisingu muilu, jos gali atsikratyti nereikalingų riebalų – ir netgi atjaunėti! Ir šiuo naivumu naudojosi įvairūs sukčiai.

7. Stebuklinga muzika lieknėjimui.

„Klausykite Wallace Reducing Records plokštelių ir sulieknėkite per 7 dienas!“ – taip buvo reklamuojama liekninanti muzika. Ką gi, šis būdas bent jau buvo žalingas patiklių moterų piniginėms, bet ne jų organizmui.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius